25. april er dag 115 i året i den gregorianske kalender.Der er 250 dage tilbage af året.
Markus dag. Efter evangelisten Markus. Ifølge traditionen fulgte han apostelen Peter som tolk til Rom. Efter Peters korsfæstelse drog Markus videre til Alexandria, hvor han blev biskop og siden selv led martyrdøden. I 800-tallet blev hans ben gravlagt i Markuskirken i Venezia. I Island flages i dag for den "første sommerdag".
25. april er Færøernes flagdag.

Markuskirken (egentlig Sankt Markus' Basilika, officielt Basilica Cattedrale Patriachale di San Marco in Venezia) er en romerskkatolsk domkirke beliggende i Venedig. Den er opført i byzantinsk-gotisk stil og er et af byens kendteste vartegn. Sammen med det nærliggende Dogepaladset, det fritstående klokketårn Markustårnet og den af disse tre bygninger omkransede Markusplads udgør Markuskirken et kulturelt centrum for Venedig og udgjorde desuden indtil 1797 det administrative kernepunkt i Republikken Venedig. Dens mange forgyldte byzantinske mosaikker ligger til grund for dens kaldenavn Chiesa d'Oro (Guldkirken). Opførelsen af kirken påbegyndtes i 832 og afsluttedes endeligt i 1617.
Markuskirken er hovedsæde for ærkestiftet i Venedig, som egentlig har titel af patriarkat, idet Markuskirken ifølge katolsk tradition huser de jordiske rester af evangelisten Markus. Den nuværende patriark af Venedig er kardinal Angelo Scola, som har besiddet stillingen siden 2002.


Tunge skyer mange byger"
Orø er forsvundet i tågerne"
Solen stod op kl.5.40
men det er noget jeg tror ikke noget jeg kan se"
Solen må være oppe over alting"
I ønske god dag"

-o:)-o:)-o:)