torsdag den 8. september 2022

Alle bør læse denne artikel, hvem stopper denne farce” (Jeg betaler gerne Berlingske, for alle kan læse denne gak historie)



Søren Pind har tabt sutten..-o

,,

DANMARK

Tidligere FE-chef: Søren Pinds udtalelser er »helt gak«

Seksuelle tilbøjeligheder har absolut ingenting med sikkerhedsgodkendelser at gøre. Derfor er det »helt uden for skiven«, at Søren Pind mener, at den hjemsendte chef for Forsvarets Efterretningstjeneste, Lars Findsen, ikke kan bestride embedet, når han dyrker S/M-sex. Sådan siger tidligere FE-chef Jacob Kaarsbo.

0 seconds of 3 minutes, 38 secondsVolume 85%

 

I den historiske, komplicerede og mystiske FE-sag om mulige læk af statshemmeligheder er meget stadig ukendt for offentligheden. Se videoen og få et overblik over sagen og dens baggrund.

Torsdag d. 08. september 2022, kl. 15.45

Del denne artikel

Lyt til artiklen

5 min

Er man diskvalificeret til at blive sikkerhedsgodkendt, hvis man har visse seksuelle præferencer?

Det mener tidligere Venstre-politiker Søren Pind tilsyneladende.

»Så nu skal det normaliseres, at en efterretningschef – angiveligt – er sadomasochist og dyrker et depraveret sexliv? Er alle blevet skøre?« lød det i et nu slettet tweet på det sociale medie Twitter i går aftes.

Reaktionen kommer, efter at Berlingske onsdag aften kunne afsløre, at den øverste chef for Politiets Efterretningstjeneste (PET) på lukkede møder med partiledere på Slotsholmen delte intime oplysninger om Lars Findsens sexliv.

PET-chefen har blandt andet oplyst toppolitikere om, at Findsen dyrker S/M, som er en bred betegnelse for sadomasochistisk sex.

Detaljerne om Lars Findsens privatliv er under briefingerne blevet brugt som argument for, at Lars Findsen skulle være uegnet som chef for FE, fordi S/M ifølge PET-chefen kan gøre Lars Findsen sårbar over for afpresning – eksempelvis fra andre efterretningstjenester.

Om du så havde 10 eller 15 elskerinder hver evig eneste dag…

På baggrund af de nye oplysninger mener Søren Pind slet ikke, at Lars Findsen burde have været sikkerhedsgodkendt i første omgang.

»Hvem har givet Findsen en sikkerhedsgodkendelse? Det er det spørgsmål, ethvert tænkende menneske bør stille sig selv,« skriver Søren Pind videre og kalder det desuden »uhørt« og »det glade vanvid«.

Berlingske har spurgt Jacob Kaarsbo, der er forhenværende chefanalytiker og kvalitetschef ved Forsvarets Efterretningstjeneste, om hans syn på sagen.

Og ifølge ham har seksuelle tilbøjeligheder ingenting med sikkerhedsgodkendelser at gøre.

»Hvis Lars Findsen siger, at han synes, det er sjovt med lidt lak og læder og pisk, so what? Det er der ingen, der kan bruge til noget. Det ved enhver, der er blevet sikkerhedsgodkendt. På nær Søren Pind, måske,« siger Jacob Kaarsbo, der selv har været godkendt på højeste niveau.

Det afgørende er, om man har forhold i sit privatliv, som kan gøre en sårbar for afpresning. Enten fordi det er decideret ulovligt – eller fordi man fører et dobbeltliv, som man ikke tør stå ved, fortæller han.

»Men om du så havde 10 eller 15 elskerinder hver evig eneste dag, er der ikke et problem, så længe du er rede til at stå frem om det.«

»Jeg kender mange, der er clearet til absolut højeste niveau, som har private forhold, og det er ikke noget problem,« siger han.

»Hvem i alverdens riger og lande har givet den sikkerhedsgodkendelse,« spurgte Søren Pind i går aftes i et nu slettet tweet.

Foto: Søren Bidstrup (arkiv).

»Hvor fanden skulle Søren Pind vide det fra?«

Søren Pind har i efterfølgende tweets tilkendegivet, at begrebet »depraveret« var en forkert formulering. Han tilføjer, at det for ham ikke handler om selve Findsens seksuelle præference – men om hemmeligholdelsen.

»Pointen er netop, at ingen – heller ikke jeg – kendte til en adfærd, der, uanset hvordan man vender og drejer det, må betegnes som grænsesøgende og ud over normalen. Det kan man ikke som chef for efterretningstjenesten. Det skal være kendt,« skriver han.

Men den logik køber den forhenværende chefanalytiker og kvalitetschef ved Forsvarets Efterretningstjeneste heller ikke.

»Har det været hemmeligholdt? Det er bare Søren Pind, der siger, at han ikke vidste det. Og hvor fanden skulle han vide det fra?«

»Det er helt gak,« siger Jacob Kaarsbo.

Stjålne cykler står ikke i vejen for godkendelse

Berlingske har tidligere beskrevet, hvordan den nuværende PET-chef, Finn Borch Andersen, under de politiske briefinger desuden har forsøgt at fremstille Lars Findsen som en person, der kan finde på at snuppe andres cykler.

Findsen oplyste dengang, at han alene havde opsamlet »et par værdiløse cykelvrag«, som allerede var afmærket til destruktion, samt en kasseret cykel fra en container på en genbrugsplads.

Den oplysning vil Jacob Kaarsbo heller ikke definere som noget, der bør komme i vejen for en sikkerhedsgodkendelse.

»Det er jo i petitesseafdelingen. Kan du forestille dig en russisk spion, der kommer og afpresser en, der ligger inde med statshemmeligheder, med det? Det kan du jo ikke bruge til noget,« siger den tidligere FE-chef.

»Det viser, at man går efter manden og ikke efter bolden i den her sag. Man sidder jo et eller andet sted bare og underholder de her partiledere. Det er langt ude, usagligt og formentlig også ulovligt.«

Ifølge Berlingskes oplysninger indgår hverken S/M eller cyklerne som en del af sigtelsen mod Lars Findsen.

Tidligere PET-chef: Det er way back

Heller ikke tidligere chef i Politiets Efterretningstjeneste (PET) Hans Jørgen Bonnichsen kan se logikken i, at Lars Findsens seksuelle præferencer skulle gøre ham mere sårbar over for afpresning.

Det siger han til Berlingske.

»Det havde betydning under Den Kolde Krig. Det er way back (fortid, red.), at man beskæftigede sig med den slags ting. Det er noget vrøvl. Det er for længst passé, det kan man ikke bruge som pressionsmiddel længere,« siger Hans Jørgen Bonnichsen.

Berlingske har været i kontaktet Søren Pind for at få ham til at uddybe flere af de nu slettede tweets, men den tidligere toppolitiker har ikke ønsket at udtale sig yderligere.

FAKTA

FE-sagen overblik

  • 24. august 2020: Tilsynet med Efterretningstjenesterne, TET, offentliggør i en pressemeddelelse usædvanlig hård kritik af Forsvarets Efterretningstjeneste (FE).
  • August og september 2020: Ad flere omgange hjemsender forsvarsminister Trine Bramsen (S) en håndfuld medarbejdere som reaktion på tilsynets kritik, herunder FE-chef Lars Findsen.
  • August og september 2020: Weekendavisen, Berlingske og DR afdækker, at tilsynets kritik blandt andet handler om det dansk-amerikanske efterretningssamarbejde om at tappe danske kabler for data.
  • 21. december 2020: En undersøgelseskommission nedsættes til at afdække forløbet.
  • 8. december 2021: Fire daværende eller tidligere PET- og FE-medarbejdere, heriblandt FE-chef Lars Findsen, bliver anholdt og sigtet for brud på straffelovens paragraf 109, mistænkt for at have videregivet højt klassificerede oplysninger. I dag er sigtelsen mod den ene person frafaldet.
  • December 2021: Mediechefer indkaldes til samtaler med chefer for PET og FE. Flere mediechefer oplever samtalerne som slet skjult pres.
  • 13. december 2021: Kommissionen frikender FE for alle tilsynets oprindelige kritikpunkter.
  • 20. december 2021: Også tidligere forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen (V) sigtes efter straffelovens paragraf 109.
  • 4. januar 2022: Mindst otte journalister bliver kontaktet af den nyoprettede 15. politikreds, National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK), med henblik på at lade sig afhøre i FE-sagen.
  • 17. februar 2022: Efter 71 dage i fængsel bliver FE-chef Lars Findsen løsladt, men han er fortsat sigtet.
  • 12. maj 2022: Rigsadvokaten indstiller, at der rejses tiltale mod Claus Hjort Frederiksen.
  • 19. maj 2022: Et folketingsflertal afviser at ophæve Claus Hjort Frederiksens parlamentariske immunitet.
  • 26. juni 2022: Berlingske afslører, at sigtelsen mod Lars Findsen omhandler hans samtaler med to journalister og fire nærtstående. Samtidig kommer det frem, at Folketinget med al sandsynlighed har fået en forværret og overdrevet fremstilling af sagens alvor, blandt andet fordi myndighederne på politiske briefinger har fremlagt meget private oplysninger om Lars Findsen, som ret beset ikke har noget med straffesagen at gøre.
  • 27. juni 2022: Politikere træder frem og medgiver, at der kan være noget galt med de politiske briefinger. Lars Løkke Rasmussen, partileder for Moderaterne, tilkendegiver eksempelvis, at han i dag godt kan se, at det havde afdramatiseret sagen, hvis han havde fået et fyldestgørende billede af sagen under den politiske briefing.
  • 28. juni 2022: Lars Findsen udtaler sig for første gang selv udførligt om sagen og kritiserer i skarpe vendinger myndighedernes håndtering af sagen.
  • 2. september 2022: Justitsminister Mattias Tesfaye (S) lover, at alt er
  •  

  • efter bogen i Justitsministeriet og PET under FE-sagen.

 

 

 

 

 

https://www.berlingske.dk/danmark/tidligere-fe-chef-soeren-pinds-udtalelser-er-helt-gak