Et seks etager højt stillads blev væltet, der blev kastet med sten, og en bil blev vendt på hovedet. Det var alt sammen nok for Horsens-virksomheden Dansk Boligbyg, der nu tager konsekvensen og opgiver samarbejdet med DS Byggeri, som har opstillet stilladset på en omstridt byggeplads på Nørrebro.
Dansk Boligbyg, der er hovedentreprenør på projektet på Nørrebro, har valgt øjeblikkeligt at indstille samarbejdet med DS Byggeri, der har litaueren Donatos Aleksandravicius som direktør, og som har beskæftiget flere fra det baltiske land på byggepladsen.
»Vi har meddelt DS byggeri, at vi gør entreprisen op og slutter her. Man kan godt sige, at vi er bukket under for ballademagerne. Men det her er en nødvendig konsekvens af det, som er sket. Vi er trætte af det og synes, at det er fuldstændigt urimeligt,« siger Anton Nørgaard, der er adm. direktør for Dansk Boligbyg.



ANTON NØRGAARD, ADM. DIREKTØR, DANSK BOLIGBYG.

»Hvis demonstranter vil rende og blokere os, så kan vi jo ikke arbejde på det.«


Han tror ikke, at det havde været muligt at gøre byggeriet på Nørrebro færdigt, hvis Dansk Boligbyg havde fortsat samarbejdet med DS Byggeri.
»Jeg ved ikke, hvad vi skulle have gjort anderledes. Vi har et byggeri, som vi skal have gjort færdigt og afleveret til vores bygherre. Hvis demonstranter vil rende og blokere os, så kan vi jo ikke arbejde på det,« siger Anton Nørgaard.