lørdag den 18. april 2020

Ca 80.000 lønmodtagere har nu mistet jobbet,og kan se frem til meget stor indtægtsnedgang,hvorfor skal de betale for corona-krisen ??

Regeringens livrem og seler politik er meget dyr.

Men er der en årsag til at regningen skal betales af erhvervslivet,aktionærerne samt af de Ca 80.000 lønmodtagere der har mistet jobbet?

Der er ca. 760.000 offentligt ansatte – fraregnet »kritiske« medarbejdere som sundheds personale og politi –  sendt hjem.


”De hjemsendte skal så vidt muligt arbejde hjemmefra”

Men alle hjemsendte vil få fuld løn i den offentlig sektor,
Helt ok, de er ikke skyld i corona krisen.

Men hvad med de 80.000 lønmodtagere på det private arbejdsmarked der nu har mistet jobbet og står til en stor nedgang i indtægten ?
Det burde være en naturlig sag for regeringen, at hæve dagpengesatsen midlertidigt fra  nuværende Max 19.000 til Max  45.000,for det er ikke rimeligt at en bestemt gruppe skal betale for corona krisen..
Det vil koste ca 260 Mio. for tre måneder.

Gevinsten for samfundet er at der skabes tryghed for alle 2.8 Mio lønmodtagere der er i arbejde,men som er utrygge og tror fyringen er på vej til dem...

(dette bygger på egne erfaringer) 

Det vil skabe nødvendig  købekraft.

Danmarks største fagforening, 3F, har f.eks. indgået en aftale med arbejdsgiverne i hotel-, restaurant- og turisterhvervet om, at medarbejdere kan hjemsendes uden løn for at undgå fyringer.

Men den aftale spærre for at medarbejderene kan gøre nytte for deres løn?

Der er ingen der mener at de offentlige ansatte ikke må arbejde, selv om de modtager fuld løn og er hjemsendt. 

Herudover er der indgået nye treparts aftaler hvor satserne er hævet.

Men de private arbejdsgivere  skal betale 25 % af lønnen, selv om de eller medarbejderen ikke må ringe eller tage kontakt til hinanden.

Det er en god ordning for medarbejderene,men den hjælper ikke virksomhederne.
Der skal justeringer til så mindre virksomheder kan forsætte med tilskud til nøglemedarbejdere,der forsætter driften i det omfang hvor ned lukningen tillader dette.
Eksembel.
Restauranter lukket helt ned,nogle er startet med take away, men det giver meget lavt dækningsbidrag, men kan holde nøgle medarbejdere igang og en vis kontakt til kunderne.

Men den nuværende model gør at  mange af de små virksomheder så ikke kan få løntilskud, og omsætningen falder mindre, og de modtager mindre omsætnings afhængig tilskud.

Det er den onde cirkel.

Ring skriv send mail, jeg uddyber gerne..BH

Leif@tullberg.me

40646900

Socialisterne,bruger voldsomme" demagogiske argumenter mod Regeringens helt legitime forsøg på at redde det erhvervsliv,som Regeringen har lukket helt ned...



Socialisterne,

Med flere bruger enhver lejlighed til at argumenterer for deres stendøde socialistiske ideologi som har forpestet alle de lande hvor den har været afprøvet.

Nu sniger den socialistiske ideologi sig frem igen, som den gjorde under finanskrisen, klima krisen, nu corona krisen.

Men socialisterne er på vildspor, det er social kapitalismen der gør at vi har råd til at løse alle kriserne, så vi ikke ender som Venezuela, DDR, Sovjet, Nordkorea,Kina
plus mange lande i Sydamerika.


Den kapitalisme som vi kender i dag, bliver derfor kaldt social kapitalisme.
Social kapitalisme, er den moderne form for kapitalisme,
Som er en politisk ideologi, som betoner individuelle rettigheder såvel som lige muligheder for alle landets borgere.


Social kapitalisterne støtter en blandingsøkonomi bestående af hovedsageligt private virksomheder og stats-støttede tjenesteydelser, enten garanterede eller regulerende.

Selv om social kapitalisterne, tror på princippet om individuel frihed, forventer de samtidig også, at statsmagten yder et lands borgere visse former for mindste ydelser indenfor sundhed, undervisning, velfærd og arbejdsløsheds sikring.

Disse ydelser finansieres ved hjælp af beskatning, afgifter med mere og har til formål at sikre alle borgere lige økonomiske muligheder.

I økonomiske spørgsmål accepterer social kapitalisterne en statslig indblanding og går således ind for f.eks. monopol- og konkurrencelovgivning.

Staten skal garantere grundlæggende rettigheder som fri uddannelse, socialhjælp og gratis lægebehandling.

Det betyder, at staten må omfordele goderne i samfundet.

De borgere, der tjener mest, skal også betale mest i skat.

I dag betaler 20 % af skatteyderne 50 % af indkomstskatterne.

I dag opkræves ca. 50 % af BNP i skatter og afgifter, med mere.

Men tiden er kommet til at få mere ud af de Ca. kr. 1100 milliarder..

Socialisterne har intet lært af Cuba, Venezuela ,Sovjetunionen, DDR, Kina. Nordkorea,

plus mange andre lande i Sydamerika.

Lige nu er der konspirations teorier om salget af statens vaccine fabrik, selve salget var amatøragetig, men udført af samme ledelse der gennem 18 år havde kørt fabrikken i sænk. men en ledelse som Berlingske pludselig bruger som sandhedsvidne.. mange kloge sig nu med tilbagevirkende kraft..



Men Staten jo ikke solgt Seruminstituttet der sidder jo mange dygtige forskere.
Selve vaccine fabrikken er jo løn arbejde efter recept.

Det drejer sig om at udvikle vaccinen, produktionen vil nemt kunne udføres både af danske og udenlandske virksomheder.
SSI vaccine fabrik var et kæmpe flop.  

Socialistisk mandags-træner vrøvl ,selv om alle fakta pegede et på salg.
SSI’s vaccineproduktion & SSI Diagnostica var en lang statslig fiasko, der gang på gang leverede fejlproduktioner
Med et eksorbitant underskud
Virusser kan ikke forskes på forhånd

http://sum.dk/Aktuelt/Nyheder/Om_ministeriet/2018/Januar/Rigsrevisionens-beretning-SSI-salg.aspx https://pic.twitter.com/bZMb8mjCdU


Den sædvanlige ledelse er sendt hjem, og det er uheldigt, mener Seruminstituttets tidligere direktør Nils Strandberg Pedersen.
»Det er da et problem, at der netop nu er et ledelsesmæssigt vakuum, og at instituttet skal bruge så meget tid og mandskab på at servicere Kammeradvokaten. Det svarer til, at brandmænd, der står ved en ildebrand, får besked på at gå hjem og skrive en rapport om noget, der skete for to år siden,« siger han.
Det hører med til historien, at Kammeradvokaten også skal undersøge en kontrakt, som Seruminstituttets topforsker Peter Andersen for mange år siden indgik med den daværende ledelse. Ifølge kontrakten får Peter Andersen to procent af instituttets indtægter fra alle patenter, han er involveret i. Mod sædvane er der ikke loft over beløbet. Da Seruminstituttet sidste år solgte en patenteret rettighed til et indisk medicinalfirma, som måske kan indbringe instituttet op imod en milliard kroner – og Peter Andersen dermed over en årrække samlet ville få 20 millioner oven i sin løn – blev det til en sag i Sundhedsministeriet.
Spørgsmålet om Peter Andersens kontrakt er en væsentlig del af Kammeradvokatens undersøgelse, men umiddelbart har netop den del af sagen tilsyneladende ikke meget med Mads Melbye at gøre. Kontrakten blev indgået, lang tid før han blev direktør, så hvorfor skulle han suspenderes?
Mistankerne
Hovedpersonen selv vil ikke udtale sig, men ifølge Weekendavisens oplysninger undersøger Kammeradvokaten især to forhold:
Statens Serum Institut har gennem to år delt personfølsomme data på 2.000 danske kvinder med den amerikanske regerings forskningsinstitut NIH uden et juridisk grundlag for overførslerne. Udvekslingen af data har stået på i mange år, og i de første år var juraen på plads i form af en særlig aftale med USA. Aftalen udløb dog i 2016, og med EUs nye GDPR-lovgivning blev det, der hidtil havde været tilladt, pludselig forbudt. Ifølge en redegørelse fra Seruminstituttet var man ikke opmærksom på regelskiftet. Derfor fortsatte man business as usual.
En kilde på Seruminstituttet fortæller, at forskningsprojektet med amerikanerne køres af en af instituttets medarbejdere. Mads Melbye har ikke haft noget med sagen at gøre, men som direktør har han det formelle ansvar.
Den anden mistanke mod direktøren vedrører ham selv, og det kræver en forhistorie:
Da Mads Melbye blev tilbudt stillingen som leder af Seruminstituttet, sagde han først nej, men tog imod tilbuddet på den betingelse, at han fortsat kunne forske og være tilknyttet Stanford-universitetet i USA.
Det indvilgede ministeriet i, og i slutningen af 2017 udmøntede samarbejdet med amerikanerne sig i en foreløbig patentansøgning fra Melbye og hans samarbejdspartnere fra Stanford til en test, hvor man med en simpel blodprøve kan afgøre, om en gravid kvinde er i fare for at føde for tidligt.
Det fremgår af patentansøgningen, som ligger offentlig tilgængelig på nettet, at Mads Melbye oprindelig var anført som forsker på Stanford og ikke som hjemmehørende på Statens Serum Institut. Det kunne ligne et forsøg på at omgå reglerne om, at alle ansatte på det danske institut – også direktøren – er forpligtet til at tilbyde patentrettighederne for deres opfindelser til deres danske arbejdsplads.
Mads Melbye stod dog ikke selv for ansøgningen, og ifølge Weekendavisens oplysninger gjorde han senere opmærksom på fejltagelsen. Af nyere patentdokumenter fremgår det, at Seruminstituttet efterfølgende er blevet angivet som medansøger.
Uanset rettelsen står det dog klart, at Mads Melbye i begyndelsen ikke har overholdt instituttets reglement.

Citater fra Weekend avisen: af journalist Poul Pilgaard Johnsen.




Der  kommer Socialistisk vrøvl, selv om alle fakta peger på salg.
Der var kun en køber til SSI’s vaccineproduktion, blev der i efteråret 2015 indgået en politisk aftale Regeringen(V) Dansk Folkeparti, Socialdemokraterne, Dansk Folkeparti, Liberal Alliance, Alternativet, Radikale Venstre, &
Det Konservative Folkeparti om salget af SSI’s vaccineproduktion og SSI Diagnostica

En dansk vaccine
At det faktisk kan lade sig gøre at forske i at udvikle en vaccine på dansk jord, viser et projekt på Københavns Universitet. Her har lektor på Institut for Immunologi og Mikrobiologi ved Københavns Universitet Adam Sander sammen med et hold forskere de seneste uger arbejdet på højtryk for at finde en vaccine mod coronavirus. Det sker bl.a. gennem udviklingen af et såkaldt spikeprotein, der ligner det, som den rigtige coronavirus har i sig. Indtil videre har forskerne fået 20 mio. kr. i EU-forskningsmidler samt 13 mio. kr. yderligere fra Carlsbergfondet. Men selv om det lyder af mange penge, er det langtfra nok, siger Adam Sander.
»Lige nu og her mangler vi godt 35 mio. kr. til at udvikle programmet i den fart, det skal. Og selv om jeg kun er en lille lektor fra Danmark, forstår jeg ikke rent samfundsøkonomisk, at vi ikke pumper mange flere penge ind i det, når man tænker på, hvor mange mia. af kroner Danmark hver dag mister på coronaen,« siger han.


https://jyllands-posten.dk/premium/indland/ECE12063222/regeringen-beskyldes-for-at-sidde-paa-haenderne-i-jagten-paa-en-coronavaccine/?fbclid=IwAR0xkA7jnArnp_Pm3jKZJagykvUs3FkxAEm3f7SPTeAupeNxWkKbs3j54zQ





Også Cavling journalister kan tage farve af egne holdninger
Det kan man ikke overlade til private bliver brugt flittigt
f.eks. SSI. er blevet en myte
Det er illusionen om det sikre stats apparat, men som
ikke kan sikre helt almindelige værnemidler