torsdag den 19. september 2019

Er der gået kollektiv socialisme i alle"


Den politiske aftale, som forventes at træde i kraft 1. januar 2020, kommer efter længere tids stormvejr rettet mod betalings-gigantens Nets, der i dag ejer betalingsservice.

I spidsen for kritikken har bl.a. stået en række velgørende organisationer, som har ment, at gebyrerne på betalings service har været urimeligt høje.

Stridens kerne var et gebyr på 4,32 kr., som Nets opkrævede hver gang, der bliver givet et beløb til velgørende formål via betalingsservice. Et gebyr, som Nets har delt med bankerne.


Er der gået kollektiv socialisme i alle,
Halvfems procent af danskerne bruger betalingsservice som er en fremragende service,
Som sørger for vores betalinger til tiden og uden vi behøver at gå på posthuset og sende girokort til 30-40 kr. pr gang plus ventetid.

Nu er der undersøgelser der viser at  der er monopollignende tilstande?
Hvad betyder det ?

Svaret er tilsyneladende at betalingsservice har sådan et godt koncept at halvfems procent af betalings transaktionerne  går via betalingsservice.

Nu har konkurrence styrelsen fået nye muskler, men var det ikke bedre at fremme alternativer ,i stedet for at stække et godt koncept.

Et monopol "alene" eller "enlig ”betegner en virksomhed, der er den eneste udbyder af en vare eller tjeneste.
Den enestående position kan skyldes, at virksomheden har juridiske ene rettigheder til at fremstille det pågældende produkt
(f.eks. fordi den ejer et patent), at den har en teknologisk fordel fremfor potentielle konkurrenter,
eller simpelthen at virksomheden historisk har været den første til at etablere sig på markedet.