torsdag den 13. december 2018

Daniel Hannans MEP-gruppe fortalte at de må tilbagebetale 535.000 EUR i EU-midler.Hvad med meldt & feldt hvor er den sag henne...


Daniel Hannans MEP-gruppe fortalte at de må  tilbagebetale 535.000 EUR i EU-midler
Alliansen af ​​konservative og reformister i Europa anklaget for at være vært for luksusbegivenheder af ringe relevans for EU


Daniel Hannan, MEP for Sydøst England og medstifter af ACRE har anklaget de europæiske parlamentariske efterforskere om at gøre falske insinuationer.
En europæisk konservativ gruppe med medfødt af Tories og ledet af Brexit- kampagnen, og Daniel Hannan, der er blevet ledet af Europa-Parlamentet, er blevet bedt om at tilbagebetale mere end en halv million euro af EU-midler efter en undersøgelse af deres udgifter, har Guardian lært.

I et sjældent negativt fund, der rørte ved et britisk politisk parti i regeringen, beordrede det europæiske parlaments øverste ledere mandag aften Alliansen for Konservative og Reformister i Europa (ACRE) at tilbagebetale 535.609 EUR (484.336 EUR) af EU-midler.

Gruppen vil blive nægtet yderligere 187.245 euro, som var blevet afholdt i afventning af undersøgelsen. En formel efterspørgsel efter tilbagebetaling vil blive udstedt til ACRE næste uge efter en beslutning truffet bag lukkede døre af parlamentets øverste ledere mandag.

Reklame

Hannan, der har kæmpet for Brexit i mere end et kvart århundrede og var ACREs generalsekretær indtil december 2017, fortælles, at der er grund til at mistanke om en interessekonflikt fra hans side i lækkede dokumenter set af Guardian. Hannan kaldte denne konklusion "absurde" og anklagede efterforskere om at lave falske insinuationer, der var "skandaløse".

Myndighederne foreslår, at pengene i nogle tilfælde er blevet brugt til at fremme begivenheder, der har begrænset relevans eller gavn for EU.

Blandt parlamentets indvendinger var € 250.000 brugt på en tre-dages begivenhed på en luksus strand resort i Miami. Mens hovedtaleren blev opført som den tidligere spanske premierminister José María Aznar, havde konferencen "et næsten udelukkende amerikansk publikum", som parlamentet fandt, med en dagsorden, der næsten ikke nævnte EU.

Det stillede også spørgsmålstegn ved € 90.000, der blev brugt på et handelstopmøde på et femstjernet hotel ved bredden af ​​Lake Victoria i Kampala, hvor en stort set britisk delegation mødte afrikanske delegater for at diskutere post-Brexit-handel.

"Kampen om Store Søer Handel" i Kampala bragte et stort afrikansk publikum sammen for at møde 20 britiske politikere og deltagere, med kun tre deltagere fra det kontinentale Europa .

Ifølge film fra Konservatives International, den konservative alliance, der blev grundlagt af Hannan, som var vært for konferencerne, inkluderede højttalere på Kampala-begivenheden den danske minister for international udvikling, Rory Stewart og Douglas Carswell, den tidligere konservative MP, der afviste til Ukip og afslutte frontlinjepolitik før valget i maj 2017.

ACRE insisterede på, at begge begivenheder "bidrog til EU's bevidsthed og fokuserede på emner klart relevante for EU-integration og EU-politikker".

I en artikel udgivet på Konservative Home , sagde Hannan, at "årsagen" han besøgte Kampala var "at fremme tættere kommercielle forbindelser mellem regionen og et post-EU-britisk land".

Men britiske konservative kilder søgte at afstå fra ACRE, en organisation, de hjalp med at skabe, som er blevet beskrevet af nogle partinsider som "Daniel Hannans rejsebureau".

Parlamentets myndigheder antyder, at Hannan brugte EU-midler til ACRE til at støtte andre kæledyrsprojekter, såsom hans frihandelsdunkank, initiativet for frihandel (IFT) og konservative internationale.

IFT lister Miami og Kampala begivenhederne på begivenhedssiden på sin hjemmeside, uden at nævne de modtog 340.000.000 EU-midler. Ifølge parlamentsundersøgelsen udgør disse begivenheder såvel som gratis reklame for IFT "grunden til en interessekonflikt vedrørende M. Daniel Hannan MEP, hvor IFT drager fordel af ACRE-tjenester uden betaling".

Hannan er formand for IFT og tjente tre på hinanden følgende vilkår som ACREs generalsekretær, en rolle han gav op i december 2017.

Finansinspektørerne konkluderede, at ACRE har vildledt den interesserede offentlighed om ejerskabet og forfatterskabet til konferencerne ved at præsentere Miami og Uganda-begivenhederne som konservative internationale eller IFT.

Parlamentet protesterede også mod € 108.985 brugt til afstemning af britiske sorte og asiatiske vælgere forud for valgene i 2017. I henhold til EU-lovgivningen kan EU-midler ikke bruges til finansiering af nationale kampagner.

Af samme årsager blev 122,295 EUR, der blev brugt på en "UK Trade Partner Ships" -konference i marts 2017, anset for ikke at være berettiget, fordi arrangementet blev anset for at fremme Storbritanniens økonomiske interesser.

Udover tilbagebetalinger til EU-budgettet er gruppen også blevet bedt om at returnere 121.043 EUR til det velstående armenske parti, da store donationer fra udenlandske donorer ikke er tilladt for grupper, der tager europæiske midler.

Et brev fra Europa-Parlamentet til ACREs nuværende præsident, det tjekkiske parlamentsledamand, Jan Zahradil, siger, at "overlapningen af ​​Daniel Hannan MEPs funktioner og den fordel, som IFT har haft af ACRE's finansielle aktiviteter, kunne betragtes som en konflikt af interesse".

ACRE sagde, at det var et offer for "fumus persecutionis", hvilket betyder, at retssagen skal forhindre legitim politisk aktivitet, idet der tilføjes, at der var "et forsøg på at pålægge hårde uberettigede sanktioner" og hindre dets chancer i den europæiske parlamentariske valg.

I en 22-siders genbekræftelse til Europa-Parlamentet beskriver ACRE parlamentets "om klassificeringer" af sine tilskudspenge som "fejlagtige og misbrug" og tilføjer, at det har været genstand for "meget diskriminerende" handlinger, der ikke står over for politiske grupper fra EU .

Som svar på specifikke krav siger ACRE, at andre grupper har haft gavn af udenlandske donationer og nationale afstemninger, hvilket gør Europa-Parlamentets resultater "åbenlyst diskriminerende" og "en krænkelse af grundlæggende rettigheder".

Det hedder, at den britiske handelskonference ikke havde nogen forbindelse til Tory-partiet og bragt sammen højttalere og forretninger fra hele Europa. Det insisterer på, at ACRE altid har været klar over sit ejerskab af Miami og Uganda-arrangementerne.

ACRE-embedsmænd sagde, at de anlagde sag ved den europæiske domstol og belgiske domstole.

Hannan sagde, at IFT havde "aldrig haft eller søgt den mindste fordel ved noget europæisk program" og var "en af ​​to dusin organisationer", der deltog i en konference om fjernelse af hindringer for muligheder i udviklingslande. "Selv ved Bruxelles-standarderne, for at forsøge at gøre denne deltagelse til en insinuation - de hævder ikke noget - at en konflikt kan betragtes som" skandaløs ".

"Andre insinuationer", tilføjede han, var "simpelthen falsk" og udsat for juridisk udfordring.

En talsmand for britiske konservative medlemmer i Bruxelles nægtede at kommentere, idet han henviste spørgsmål til det konservative kampagnes hovedkvarter (CCHQ) i London, som ikke reagerede.

Europa-Parlamentets øverste ledere afviste gruppens forsvar i et lukket dørmøde mandag aften. Præsidentpræsidiet, ledet af præsidenten i Europa-Parlamentet, Antonio Tajani, aftalt uden drøftelse, at ACRE skulle tilbagebetale summen.

Alliansen for konservative og reformister i Europa har haft flere navneændringer siden den blev grundlagt i 2009-10, efter at den konservative leder David Cameron trak sit parti ud af Europas mainstream center-right-grupper. Konservative partinsidere insisterer på ACRE er en separat organisation, men en kilde fortalte Guardian, at en firefigts sum blev fratrukket britiske MEPs kvoter for at støtte gruppen.

Som 2018 trækker til et tæt ....
... vi beder læsere om at slutte et år eller løbende bidrag til støtte for The Guardians uafhængige journalistik.

For tre år siden satte vi os for at gøre The Guardian bæredygtige ved at uddybe vores forhold til vores læsere. De samme teknologier, der forbandt os med et globalt publikum, havde også skiftet reklameindtægter væk fra nyhedsforlag. Vi besluttede at søge en tilgang, der ville gøre det muligt for os at holde vores journalistik åben og tilgængelig for alle, uanset hvor de bor eller hvad de har råd til.

Mere end en million læsere har nu støttet vores uafhængige, undersøgende journalistik gennem bidrag, medlemskab eller abonnementer, som har spillet en så vigtig rolle i at hjælpe The Guardian med at overvinde en farlig økonomisk situation globalt. Vi vil gerne takke for din støtte. Men vi skal vedligeholde og bygge videre på den støtte for hvert år fremover.

Vedvarende støtte fra vores læsere gør det muligt for os at fortsætte med at forfølge vanskelige historier i udfordrende tider med politisk omvæltning, når faktisk rapportering aldrig har været mere kritisk. Vagten er redaktionelt uafhængig - vores journalistik er fri for kommerciel bias og ikke påvirket af milliardærsejere, politikere eller aktionærer. Ingen redigerer vores redaktør. Ingen styrer vores mening. Dette er vigtigt, fordi det giver os mulighed for at give en stemme til de mindre hørte, udfordre de magtfulde og holde dem til konto. Læsernes støtte betyder, at vi kan fortsætte med at bringe Guardiens uafhængige journalistik til verden.

Giv venligst en slutning på årsbidrag i dag for at hjælpe os med at levere den uafhængige journalistik verden har brug for i 2019 og derover