torsdag den 22. april 2021

Eskil Halberg er uddannet på socialist fabrikken RUC, Drømmer om et samfund uden arbejde "Bliver brugt som sandhedsvidne i DR deadline

 

 

 

Eskil Halberg er uddannet på socialist fabrikken RUC,

 

Drømmer om et samfund uden arbejde"

 

"arbejdssky"

 

Han er nu selvbestaltet overdommer på Nemlig"

 

»Arbejde er som Gulag med klimaanlæg,« står der med spraymaling på en mur på det franske universitet Le Sorbonne.

 

Et foto af skriften på væggen afslutter Eskil Halbergs nye bog med den gavmilde titel Roden til alt ondt – hvori det vises at arbejdet, som institution, lægger beslag på hele menneskets tilværelse, og at den således må politisk afvikles.

 

Eskil Halberg synes først og fremmest at graffitien er sjov.

Men den er mere end det:

 

»For det første blev den skrevet under de store protester mod reformer af arbejdsmarkedet i Frankrig for nogle år siden. På den måde viser den, at der faktisk foregår en mere radikal politisk kritik af arbejdet som institution andre steder i Europa,« siger han.

 

For det andet prikker den til det, Eskil Halberg betegner som »venstrefløjens vilde fetichering af arbejdet«.

 

»Der står jo netop ’Gulag’, ikke ’Auschwitz’, og det refererer på den måde til en historisk periode under stalinismen, hvor arbejde var ophøjet til den ypperste heroiske indsats for samfundstotaliteten.

 

Jeg mener, at den danske venstrefløj – som jeg vel selv tilhører eller i hvert fald kontinuerligt har et ærinde med, om jeg vil det eller ej – de seneste år har ophøjet arbejdet til den ypperste moralske pligt og ikke evner at komme med andre svar på krisen i vores økonomi og arbejdsliv, end at vi bare skal have mere af det.«

 

 

Citater fra information 2017.



https://politiken.dk/del/4O4h2zAAc8qg