søndag den 13. januar 2019

Socialdemokratiet og SF er ikke troværdige samarbejdspartnere. Deres opførsel giver et signal om deres egnethed til at lede landet og det er ikke bestået. Ørsted kan ikke længere sælge Radius



Socialdemokratiet er blevet bange for deres måske fremtidige regerings-støtter i salget af el-leverandøren Radius.

Dette har gjort at socialdemokratiet er vendt på en tallerken og løbet fra deres tilsagn i forligskredsen om  Ørsteds ønske om at frasælge el-leverandøren Radius, der har over en  mio. kunder på Sjælland.
Både Socialdemokratiet og SF afviser nu den salgsproces, som de hidtil har givet tilsagn til.


Det betyder, at Ørsted ikke kan sælge Radius og skaffe kapital til deres grønne omstilling, efter Ørsteds salg af Radius har mistet tilsagnet fra Socialdemokratiet og SF.

Der er nu stor tvivl om salget af den sjællandske el-leverandør Radius.
I en fondsbørsmeddelelse fra Ørsted, der ejer Radius, står der,
at  Finansministeriet har nu til Ørsteds overraskelse meddelt, at der ikke længere er politisk opbakning til at fortsætte den strukturerede slagsproces.
Ørsted ledelse skriver samtidig, at de nu vil vurdere situation og drøfte de næste skridt.

Meddelelsen kommer fordi den politiske opbakning til salget forsvandt søndag,
da Socialdemokratiets frontfigur Mette Frederiksen med et pennestrøg slog fundamentet under Ørsteds historiske salg af el-nettet i København i stykker.
Partilederen kalder salget af Radius for »legitimt«, men siger, at det samtidig er partiets princip, at kritisk infrastruktur skal være ejet af forbrugerejede selskaber eller i en konstruktion, hvor det offentliges ejerandel er over 50 procent.
Det virker helt grotesk at Mette Frederiksen først melder det ud nu, der har været rig lejlighed til at sige fra ikke mindst i juni 2018..

Usikkerhed om Ørsted
Meldingen lander midt i en afgørende del af salgsprocessen, der har været i gang i over et halvt år, og som vil kunne give én million el-kunder på Sjælland og i hovedstaden en ny ejer.

Den due diligence, der giver mulighed for at mulige købere kan endevende fortrolige forhold i forretningen i Radius – gå i gang mandag efter at have været udskudt tidligere.
Med meldingen er det uvist, hvor salgsprocessen reelt står, og om salget nu kan føres ud i livet i den nuværende form.

Formelt er det Ørsteds bestyrelse, der har sat selskabet til salg, og det er også bestyrelsen, der skal tage beslutningen om, hvorvidt salgsprocessen skal fortsætte med Socialdemokratiets og SFs udmeldinger. De to partier har selv har været med til at godkende salgsprocessen, men nu løber fra tilsagnet ikke længere vil være med i den nuværende plan.

Det viser problematikken med at have en virksomhed på markedsvilkår og en politisk hovedaktionær. Ikke mindst i en salgsproces.
Der kommer til at fremstå kaotisk, og man må også tillade sig at sige, at det virker uprofessionelt set med både med fornuft og forretningsbriller.
Det var i slutningen af juni, at Ørsted meldte salgsplanerne ud offentligt, men inden var partierne i forliget om børsnoteringen af DONG, nu Ørsted, orienteret om planerne under fortrolighed. I forbindelse med forliget, der blev indgået i 2015, havde man givet Ørsted et grønt lys i forhold til at frasælge forretninger.

»I forlængelse heraf vil DONG Energy som et kommercielt drevet selskab fortsat kunne foretage tilkøb og frasalg af aktiviteter, hvis sådanne dispositioner vurderes at være kommercielt hensigtsmæssige,« hed det i aftalen.

Frasalg er sket i stor stil for at gøre det statsejede energiselskab til en global kæmpe inden for hav vind og andre grønne energiformer.
Salget af Radius har været en del af at lave den ændring af forretningen.

I sommer da Ørsted satte Radius til salg var der hurtigt et tocifret antal bejlere med i feltet, hvor der både var energiselskaber, kapitalfonde og pensionskasse med i kapløbet. Reelt har køberfeltet været skåret til, og er nu helt nede på en lille håndfuld.


Truer Socialdemokratiet”
Den seneste tid har salgsprocessen med Radius imidlertid oplevet øget modstand.
I den forgangne uge fik bekymringerne Pernille Skipper, Enhedslistens politiske ordfører,
til at true med at trække støtten til Socialdemokratiet, hvis partiet gik med til et salg til en udenlandsk kapitalfond.
Inden da havde DFs finansordfører Rene Christensen meldt ud, at partiet vil kæmpe med næb og klør mod en udenlandsk ejer af el-nettet.
(selvom DF og Enhedslisten ikke er med i forliget)

Men det ændre ikke at det både er amatørmæssigt og uprofessionelt at først nu så langt henne i processen at Socialdemokratiet og SF stoppe dette salg.
Det vil fremover gøre det særdeles vanskeligt for hel eller delejede statsselskaber at agere på markedsvilkår.

Nu skylder forligskredsen at komme med en klar plan hvad der skal ske med salget af Radius.
Ørsted er er børsnoteret selskab hvor staten 51 % mens de 49 % ejes af mindretals aktionærer.

El-distributions-forretningen –i datterselskabet Radius – har cirka en million el-netkunder i Københavnsområdet,
Nordsjælland og dele af Midtsjælland. Kunderne forsynes via et el-net på cirka 19.000 km.
Der kan være mange grunde til at staten bør bevare kontrollen med dette monopol selskab, men det er jo ikke grunde der pludselig er dukket op, de har været der hele tiden.

Vi" er det Poul & Q den røde løkkehaderklub,som ikke lader en hademulighed gå fra sig og kommer med en vrøvleliste uden mening. LLR har sat positivt aftryk på dansk politik og fadder til store reformer



Fra 2001 og frem har Lars Løkke Rasmussen skrevet historie på sundhedsområdet, borgerne har fået stærkere patientrettigheder.
så man kunne vælge ventetiden fra og skabe en tilskyndelse i det offentlige sundhedsvæsen til at behandle patienterne hurtigere.
I dag kan man tydeligt se, at behandlingsgarantien virker.
Faktisk er den gennemsnitlige ventetid på behandling blevet mere end halveret siden 2001..
Lars Løkke Rasmussen & Venstre har også udbygget og styrket patientrettighederne.

De har eksempelvis givet patienter med genoptrænings-behov ret til hurtig genoptræning, som betyder, at de frit kan vælge et genoptræningstilbud, hvis kommunen ikke kan starte deres genoptræning inden for en uge.
Den samlede pakke af patientrettigheder, som også dækker en ret til at få stillet en diagnose efter 30 dage, er en af de største sundheds-succeser. De betyder, at man som patient er stærkere stillet i mødet med systemet.

Der er mange ting at glæde sig over hvor Lars Løkke Rasmussen har været i gang blandt andet:

Strukturreformen fra 2007, hvor han stod i spidsen for at omdanne det danske nærdemokrati for første gang siden 1970.

Langt færre og større kommuner, væk med de velkendte amter og ind med fem nye regioner med folkevalgte bestyrelser, hvis vigtigste opgave var at tage sig af sygehusvæsenet.

Nu er tiden kommet til den næste opgave nemlig at løfte sundhedsvæsenet yderligere.

Nu skal forbindelsen mellem det store sygehus  og det lokale lægehus. Så patienter ikke bliver tabt i systemet.

Det, vi ved, er, at der skal komme 21 nye sygehusfællesskaber omkring de 21 akut-sygehuse, som findes.

Målet er at løse de udfordringer, som der er bred enighed om eksisterer mellem de specialiserede sygehuse, de praktiserende læger og kommunerne, der skal tage sig af patienterne, når de bliver sendt hjem.
Alt det er en del af en kommende sundheds-reform som Lars Løkke Rasmussen sammen med faglige interessenter er ved at strikke sammen.

Selvfølgelig er Lars Løkke Rasmussen nød til at holde kortene tæt ind til kroppen, for der er mange interesser på spil blandt andet de 54 regionsmedlemmer og en opposition der håber på at Lars Løkke Rasmussen kører fast, herudover skal der skaffes mindst 90 mandater.
At kalde det et cirkus og et show er efter min opfattelse ikke i orden, men det må den enkelte afgøre med sig selv.