søndag den 13. december 2015

Men man skal ikke google meget før man kommer i tvivl.


13. december er dag 347 i året.
Der er 18 dage tilbage af året (også i skudår).
...
Dagens navn i den danske almanak er Lucia.
Bangladesh:
Landets geografiske udstrækning svarer til cirka tre gange Danmarks størrelse, og det er omtrent ligeså fladt, dog med enkelte perifere bjergregioner. Bangladeshs geografiske placering betyder, at det fungerer som en tragt for vandet fra tre af de store floder, der kommer fra bjergregionerne nordpå og munder ud i landet: Brahmaputra, Ganges og Meghnafloderne. Denne tragtformation samt de voldsomme mængder vand, der falder i monsunperioden, medfører, at store dele af befolkningen bliver nødt til at flytte i de perioder, hvor vandmasserne er mest voldsomme. Hvert år lider landet af oversvømmelser, der blandt andet nedbryder den i forvejen sparsomme infrastruktur.
I Indien kan vandkraftværket og dæmningen ved Ganges indløb i Bangladesh, Farakka være årsag til en del problemer i Bangladesh. Dæmningen leder vandet uden om Bangladesh, hvilket medfører at saltvandet fra Ben galbugten trænger ind i Bangladesh og skaber vanskeligheder for landbrug. Når smeltevandet fra bjergene i Himalaya kommer om sommeren åbner Farakka værket for sluserne mod Bangladesh og skaber derved store oversvømmelser.
Istiden:
I runde tal har der i de sidste omtrent 2,6 millioner år været ca. 15 kolde perioder istider hver med en længde på omkring 100.000 år. Istiderne var afbrudt af mellem istiderne Interglacialer på ca. 10.000 til 15.000 års længde. I Danmark har man spor af 4 – muligvis 5 istider med isdække.
Tillykke med klimaaftalen, 192 lande og ca. 44.000 mennesker kan da ikke tage fejl, eller kan de?
Det er ikke for at være i mod, men man skal ikke Google meget før man kommer i tvivl.
.
Du ønskes en dejlig tredje søndag i advent, hvis hjertet er varmt skal hovedet nok blive koldt.