søndag den 23. februar 2014

Flertalsdemokratiet er en ynkelig Sump"

24. februar 2014 kl. 06:56




24. februar er dag 55 i året, i den gregorianske kalender. Der er 310 dage tilbage af året .

Dagens navn: Matthias.



Flertalsdemokrati, et. (jf. -styre). Flertalsdemokratiet er en ynkelig Sump, og dermed også Parlamentarismen.( Arne Sørensen.)

Flertalsdiktatur er en nedsættende betegnelse, som bruges om en beslutningsprocedure, Der kun fuldt opfylder det ene krav til demokratisk procedure, at der er foregået en afstemning og en flertalsafgørelse.

Ukraine puster ud og sætter et midlertidig styre op til afløsning af Viktor Jankovitj styre””

Men udfordringen er at ingen i et demokratisk system kan få så meget tilslutning at mindre tallet er meget lille, Tværtimod er der en tendens til at det bliver to næsten lige store blokke og hvis forståelsen for den anden part ikke er til stede så kan det nemt gå galt,.

I Danmark har lang tradition for demokrati og selv om den nuværende regering kun sidder på et valgt mandat på 50,3 % af de afgivne stemmer så gennemføres næsten al lovgivning i Danmark alligevel med ca.80 % af vælgerene repræsenteret, Det gør at konfrontationen bliver mindre og tålmodigheden som regel kan holdes til næste valg,.

Anderledes i de nye demokratier hvor der regeres benhårdt på flertallet og mindretallet bliver ikke hørt”

I Ukraine ville lidt politisk opmærksom i efteråret måske kunne have landet hele situationen på anden måde, Men det er ikke til at se bort fra at Rusland truede med at lukke grænserne, Hvis Viktor Janokovitj regering havde valgt EU.
Men nu kommer den nye regering til at gå balancegang og nu har de ikke en leder med gode Russiske forbindelser i toppen, Men tværtom har den nye regering og så den gamle garde som modstandere” 

Aftalen om salg af Dong-aktier til det dybt kompromitterede Goldman Sachs blev vendepunktet.

Hidtil kunne den politik, som Bjarne Corydon mere end nogen anden har ført på regeringens vegne imod flertallet af vælgere i de partier, der bragte ham til magten, begrundes med, at den var udtryk for det, som et flertal af danskere ønsker: en politik ’hen over midten’. (samt at Bjarne Corydon mener at vide hvad der er godt for Danmark)

Men i Dong-sagen var det så åbenlyst, at flertallet af vælgere, også i den blå blok, var imod at lade Goldman Sachs få indflydelse på dansk økonomi.

Men alligevel blev salget gennemført, men mon dog ikke at der er nogen der husker forløbet til næste valg.

Pudsigt at vi alle har travlt med Viktor Janokovitj nej nej, jeg sagde ikke at vi selv har en tyran ,men det er der andre der mener.


http://politiken.dk/debat/debatindlaeg/ECE2216271/bjarne-corydon-er-nutidens-tyran/

Hvaler eller giraffer, SF som er genfødt,

Men nu er vi på vej mod foråret,

Men husk det er ingen skam at blive væk hvis ingen ønsker du kommer.

Det er skønt at leve i et land hvor man kan sige sin mening hvis man ikke er socialdemokrat”

Folket er synonymt med pøbelvælde”

Shitstorm er pøbelvældes mulighed for protest, Men ingen lytter på borgen, der har man gang i egne ting som masserne ikke forstår”

Men det kunne være at 1973 genopstår”

Solen skinner på alle de frelste som er Solblinde”

Du ønskes en god mandag.--o:)-o:)-o:)

Det er skønt at leve i et land hvor man kan sige sin mening hvis man ikke er socialdemokrat”
Det er skønt at leve i et land hvor man kan sige sin mening hvis man ikke er socialdemokrat”

Det er jo klassiske Demokrati-udfordringer"

23. februar 2014 kl. 09:09

23. februar er dag 54 i året, i den gregorianske kalender. Der er 311 dage tilbage af året.

Findes ikke i år 1700 i Danmark pga. skift til ny kalender. 

Papias' dag. Papias var biskop i Hierapolis i Frygien, hvor han led martyrdøden i 150. 

Ukraines parlament har i går vedtaget at afskedige landets præsident, Viktor Janukovitj, og udskrive valg allerede den 25. maj. x  

Resultatet af afstemningen i parlamentet medførte stående klapsalver, og nyhedsbureauet Reuters skriver, at oppositionspolitikerne sang landets nationalsang for at fejre præsidentens afsættelse.  

Parlamentet erklærede Janukovitj 'ude af stand til at udføre sine opgaver'.  

Forud for afstemningen i parlamentet fordømte Janukovitj situationen i landet, som han kalder et "kup" - og han udtalte, at han ikke agter at træde tilbage.  

- De begivenheder, som vores land og hele verden er vidne til, er et eksempel på et statskup, sagde han i går eftermiddags. 

Lige nu er det gået stærkt måske for stærkt”

Parlamentet er nu vendt 180 grader og undsiger nu den aftale der er indgået i mellem Viktor janukuvitj og oppositionen,samt forhandlet af repræsentanter fra EU og Rusland med det argument at Viktor Janukuvitj er fraværende,I stedet har parlamentet afsat Præsidenten.

Men det er en farlig leg at køre på tværs af Russerne det kan meget vel give bagslag”

Det kan meget vel ende med at landet knækker midt over, Det kunne måske havde været undgået hvis alle parter havde holdt sig til de indgåede aftaler. 

Herudover skal alle tænke på at det bliver hverdag igen, når der har været afholdt nyvalg 25. maj”

Det er højst sandsynligt at en af parterne får et flertal, men hvad siger mindretallet til det=??

Samt at det naturligvis tilkommer sejrherrerne at fælde dom over de tidligere magthavere.

Ja historien gentager sig, desværre er der ikke mange af aktørerne der har rent mel i posen. 

Det så man jo ved den orange revolution.

Men det er jo de klassiske demokratiudfordringer”

Først er man meget glad for demokratiet, Men man bliver hurtigt utilfreds, hvis ikke at der kommer arbejde og velfærd til alle.

Samt de første der tager over er ikke altid guds bedste børn, Bestikkelse korruption med mere er desværre meget normalt i de første mange år. 

Mange velfungerende demokratier har øvet sig i op til hundrede år for at nå et passende niveau og Ukraine har kun været i gang med demokratiet fra 1991.

Så det der forståeligt at det måske ikke helt lever op til hvad vi i vesten mener er demokrati og ordnede forhold.Søndagssol og saxlift det er starten på denne søndag, har nu lært at køre elektrisk saxlift med joy stick.Men den historie må vente til en anden dag. du ønskes en god Solrig søndag.-o:)-o:)-o:)

Mange velfungerende demokratier har øvet sig i op til hundrede år for at nå et passende niveau og Ukraine har kun været i gang med demokratiet fra 1991.
Mange velfungerende demokratier har øvet sig i op til hundrede år for at nå et passende niveau og Ukraine har kun været i gang med demokratiet fra 1991.