søndag den 22. marts 2020

Enhedslisten A/S

Enhedslisten og dele af venstrefløjen er for tiden rejsende i et par fortællinger, som er forkerte. De fortællinger vil kun tage til i styrke de kommende måneder - men derfor behøver du ikke hoppe på dem.
Socialistisk fortælling nr. 1:
"Velfærdsstaten viser i disse dage sin styrke ved at kunne holde hånden under erhvervslivet m.m."
Den vigtigste årsag til, at vi kan sætte akut ind med hjælpepakker og lignende, er, at vi har sunde offentlige finanser.
Det har vi først og fremmest takket være vækst i det private erhvervsliv.
Derefter at vi har foretaget en række reformer de seneste år, som har styrket de offentlige finanser.
Overblikket fremgår her. Ikke en eneste reform har Enhedslisten lagt stemmer til. Til gengæld har de bekæmpet dem alle sammen. Hver og en. Uden undtagelse.
Så når de røde siger, at det er "velfærdsstaten" vi skal takke i disse dage, skal vi huske på, at vi først og fremmest skal takke alle de partier, der gik imod venstrefløjen og lavede reformer af efterløn, kontanthjælp, dagpenge, pensionsalderen, nedsættelse af topskatten m.v.
Socialistisk fortælling nr. 2:
"Nu hjælper vi erhvervslivet med nød- og hjælpepakker. Derfor kan vi efterfølgende stille strenge krav til hvordan virksomhederne skal opføre sig - og virksomhederne skal desuden betale tilbage til fællesskabet senere" (læs: til tid og evighed).
Nej. Igen: Det er jo danske arbejdspladser og det private erhvervsliv, der først og fremmest sikrer indtjeningen - også til den danske stat - som politikere så kan øge udgifterne for.
Alligevel mener socialister sig nu berettiget til at måtte bestemme mere. Pelle Dragsted foreslår eksempelvis, at udbyttebetaling til aktionærer skal forbydes efter krisen som "tak" for nødpakkerne (selvom det vil gøre alle danskere fattigere og mindske investeringslysten i en tid, hvor der er mest brug for den).
Når vi er på den anden side af corona-udbruddet vil vi stå i en situation, hvor dansk økonomi skal genoprettes. Der bliver ikke brug for over-regulering af virksomheder, nye skatter og afgifter eller mere styring af økonomi. Der bliver brug for reformer, der øger tilskyndelsen til investeringer og stiller flere hænder til rådighed for arbejdsmarkedet.
Derudover: Hvis socialister var så gode til at drive virksomhed, så havde de nok drevet virksomhed. I stedet er de endt i politik, hvor de forsøger via lovgivning at drive virksomhed. Lad bare være med det.

Enhedslisten er i disse dage vandrende i fortællingen om, At det kun er grundet vores stærke velfærdsstat, At vi kan give hjælpe pakker til erhvervslivet. Men det er forkert.

Enhedslisten er i disse dage vandrende i fortællingen om,
At det kun er grundet vores stærke velfærdsstat,
At vi kan give hjælpe pakker til erhvervslivet.
Men det er forkert.
De offentlige finanser er sunde takket være alle de reformer Enhedslisten kæmpede imod" 

Hvorfor har vi så sunde offentlige finanser i dag og en stødpude til Corona-krisen

Af den samlede genopretning på de off finanser efter finanskrisen på 52 Mia. kr.
Leverede Lars Løkke knap 47 Mia. kr. og Thorning leverede knap 5 Mia kr.
Kilde: Finansminister Bjarne Corydon (S)


https://twitter.com/MLundbyHansen/status/1241405487842758657

Venstrefløjen er i panik over corona krisen. Man forstår det egentlig godt. Alt er på 14 dage vendt på hovedet.

Venstrefløjen er i panik over corona krisen. Man forstår det egentlig godt. Alt er på 14 dage vendt på hovedet.
Der er imidlertid kun én dagsorden, og den er, hvordan vi får økonomien nogenlunde helskindet gennem corona krisen.
Der er ikke brug for mange flere historier som fredagens nyhed om, at Anders Holch Povlsen i Bestseller fyrer 750 i Danmark.
Ideologisk slagmark
Det er derfor nedslående, at en tidligere finansminister som Mogens Lykketoft (S), mens alle Folketingets partier står sammen om at gennemføre økonomiske nødpakker, i en kronik i Politiken vil gøre corona krisen til en ideologisk slagmark.
»Der er allerede røster fremme om, at »man kan ikke bruge de samme penge to gange«. Altså vi må holde igen med indsats for klima og velfærd, når statskassen allerede har punget ud for at mildne corona krisen. Vi har også før den nuværende krise hørt argumenter af samme type fra borgerlige kredse: Vel skal vi investere mere i klimaindsats, men så må vi spare på velfærden. Disse tanker er farlige...,« skriver Mogens Lykketoft.
Det er uklart, hvilke røster Lykketoft refererer til i sin kronik. Ingen på Christiansborg drager i disse dage vistnok nogen konklusioner om fremtidens klimakamp eller velfærd, men forsøger blot at gøre det, der skal til for at holde økonomien kørende. Billedet af, at det er de borgerlige, som ikke vil finde penge til at finansiere klimaindsatsen, er også skæv. Ikke engang socialdemokraterne selv har noget bud på, hvordan deres klimapolitik skal finansieres – og slet ikke på den anden side af corona krisen. Lykketoft er ingen statsmand
Det bliver helt bizart, når Lykketoft kalder en socialdemokratisk økonom uden anerkendt forskningserfaring i bagagen og en tidligere embedsmand for »to af Danmarks mest kompetente og erfarne fagøkonomer«. Tidligere overvismand Christen Sørensen og tidligere departementschef i Erhvervsministeriet Jørgen Rosted er mest debattører. Rosted kalder sig selv for debattør på sin LinkedIn-profil.
Så giv os hellere de seks økonomer, herunder fire tidligere overvismænd og alle med en ph.d-grad i økonomi, som torsdag i en kronik anbefalede en nødfond på 300 mia. kroner for trække Danmark gennem krisen.
Lykketoft er ingen statsmand, som vil samle danskerne om et konstruktivt svar på coronakrisen. Lykketoft ønsker at splitte.
Lykketoft forsøger at lade, som om coronakrisen ikke får konsekvenser for tiden bagefter, og at vi i morgen kan begynde at investere massivt i klimaindsatsen og velfærden. Det ville der måske være gode argumenter for, hvis vi kendte økonomiens situation på den anden side af coronakrisen. Det gør vi ikke nu – måske vi gør det om 14 dage eller fire måneder.
Lykketoft, Dragsted og Bech Poulsen"
Lykketoft placerer sig med sin kronik kun et lidt bedre sted end politikere som Pelle Dragsted fra Enhedslisten eller Lisbeth Bech Poulsen fra SF.
»Hvis vi alle sammen skal ind og betale de store virksomheders tab i en økonomisk krise, så skal vi også have del i gevinsten, når det går opad igen.
Derfor bør egentlige bail-outs tage form af en upside-model, hvor statstøtte tager form af medejerskab,« skrev Dragsted på Twitter forleden dag.
Michael Svarer:
Fuld støtte til regeringens what-ever-it-takes strategi og et forslag til en konkret kompensations-model
SFs folketingsmedlem Lisbeth Bech Poulsen ser coronakrisen som kapitalismens fallit: »Illusionen om det frie marked må nu endegyldigt være bristet for de sidste troende,« skrev hun på Twitter.
Fikst af den kvikke Pelle Dragsted at bruge corona krisen til at nationalisere produktionsmidlerne; det er lige efter Enhedslisten partiprogram.
De politiske forskelle, der kan være uklare i gode tider, bliver tydelige i nationale nødsituationer.
Omvendt har Lisbeth Bech Poulsen ret i en grad, hun ikke selv begriber. Det er nemlig rigtigt, at illusionen om det frie marked brister, når det møder en situation, hvor staten lukker samfundet og virksomhederne ned. En slags anskuelsesundervisning.
Lykketoft, Dragsted og Bech Poulsen er i samme båd. De fortæller historien om, at der ikke er ligegyldigt, hvem der former svarene på coronakrisen.

Svar til Socialisterne, enhedslisten, Per Clausen, Pelle Dragsted, Rune Lund,



Svar til Socialisterne, enhedslisten, SF, Per Clausen, Pelle Dragsted, Rune Lund, Jacob Mark,

Lisbeth B Poulsen, Poya Pakzad, inkl. Piketty

(vor tids Karl Marx)

Med flere bruger enhver lejlighed til at argumenterer for jeres stendøde socialistiske ideologi som har forpestet alle de lande hvor den har været afprøvet.

Nu sniger jeres socialistiske ideologi sig frem igen, som den gjorde under finanskrisen, klima krisen, nu corona krisen.

Men I er på vildspor det er social kapitalismen der gør at vi har råd til at løse alle kriserne, så vi ikke ender som Venezuela, DDR, Sovjet, Nordkorea,Kina
plus mange lande i Sydamerika.

Den kapitalisme som vi kender i dag, bliver derfor kaldt social kapitalisme.
Social kapitalisme, er en moderne form for  kapitalisme.

Som er en politisk ideologi, som betoner individuelle rettigheder såvel som lige muligheder for alle landets borgere.

Social kapitalismen støtter en blandingsøkonomi bestående af hovedsageligt private virksomheder og stats støttede tjenesteydelser, enten garanterede eller regulerende.

Til Per Clausen,det  støder mig at du prøver at at manipulerer  i denne situation"

Der er Ca. 600.000 registrerede virksomheder i Danmark hvoraf mange tusinde et tvunget til lukning og mange tusinde har mistet alt deres omsætning..
Det rabler" for dig og Enhedslisten "

Regeringen har lukker erhvervslivet helt ned,

På grund af risikoen for op til 6000 dødsfald,
Samt risiko for totalt kollaps af sundhedsvæsnet.

(det er rettidig omhu)

Så naturligvis skal staten kompensere tabet, ellers forsvinder flere hundrede tusinde arbejdspladser.

Vedr. udbytter banker ,virksomheder skal naturligvis betale aktionærene for at stille risikokapital til rådighed.

Hvis man stopper betaling af udbytte,forhindre man kapitaltilførsel,på den måde lukker man virksomhederne ned.

Det er sådan at de socialistiske lande er kørt i sænk styret af planøkonomi,der har udtørret virksomhederne for kapital,som har stoppet udviklingen.

Enhedslisten fisker i rørte vande for at promovere den stendøde socialistiske ideologi,

Der har gået sin døds gang i mange lande..

Det er uhørt hvilke usaglige argumenter du og Enhedslisten bringer i spil...
Man kan gisne om jeres formål..