søndag den 22. marts 2020

Enhedslisten A/S

Enhedslisten og dele af venstrefløjen er for tiden rejsende i et par fortællinger, som er forkerte. De fortællinger vil kun tage til i styrke de kommende måneder - men derfor behøver du ikke hoppe på dem.
Socialistisk fortælling nr. 1:
"Velfærdsstaten viser i disse dage sin styrke ved at kunne holde hånden under erhvervslivet m.m."
Den vigtigste årsag til, at vi kan sætte akut ind med hjælpepakker og lignende, er, at vi har sunde offentlige finanser.
Det har vi først og fremmest takket være vækst i det private erhvervsliv.
Derefter at vi har foretaget en række reformer de seneste år, som har styrket de offentlige finanser.
Overblikket fremgår her. Ikke en eneste reform har Enhedslisten lagt stemmer til. Til gengæld har de bekæmpet dem alle sammen. Hver og en. Uden undtagelse.
Så når de røde siger, at det er "velfærdsstaten" vi skal takke i disse dage, skal vi huske på, at vi først og fremmest skal takke alle de partier, der gik imod venstrefløjen og lavede reformer af efterløn, kontanthjælp, dagpenge, pensionsalderen, nedsættelse af topskatten m.v.
Socialistisk fortælling nr. 2:
"Nu hjælper vi erhvervslivet med nød- og hjælpepakker. Derfor kan vi efterfølgende stille strenge krav til hvordan virksomhederne skal opføre sig - og virksomhederne skal desuden betale tilbage til fællesskabet senere" (læs: til tid og evighed).
Nej. Igen: Det er jo danske arbejdspladser og det private erhvervsliv, der først og fremmest sikrer indtjeningen - også til den danske stat - som politikere så kan øge udgifterne for.
Alligevel mener socialister sig nu berettiget til at måtte bestemme mere. Pelle Dragsted foreslår eksempelvis, at udbyttebetaling til aktionærer skal forbydes efter krisen som "tak" for nødpakkerne (selvom det vil gøre alle danskere fattigere og mindske investeringslysten i en tid, hvor der er mest brug for den).
Når vi er på den anden side af corona-udbruddet vil vi stå i en situation, hvor dansk økonomi skal genoprettes. Der bliver ikke brug for over-regulering af virksomheder, nye skatter og afgifter eller mere styring af økonomi. Der bliver brug for reformer, der øger tilskyndelsen til investeringer og stiller flere hænder til rådighed for arbejdsmarkedet.
Derudover: Hvis socialister var så gode til at drive virksomhed, så havde de nok drevet virksomhed. I stedet er de endt i politik, hvor de forsøger via lovgivning at drive virksomhed. Lad bare være med det.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar