lørdag den 7. marts 2020

Den nye fjordforbindelse har løst en vigtig opgave.


Den nye fjordforbindelse har løst en meget  vigtig opgave,nemlige at fjerne ventider og kø-dannelser på Kronprins Frederiks Bro. 

Vejdirektoratet har analyseret den aktuelle fremkommelighed over Kronprins Frederiks Bro efter at Kronprinsesse Marys Bro er åbnet.


Analysen er baseret på Vejdirektoratets GPS-data, som gør det muligt at opgøre rejsetiden for udvalgte ruter. I analysen er der anvendt data fra perioden medio november til medio december.

Rejsetiden er opgjort mellem Lyngerup N og krydset Frederikssundsvej/JF Willumsens Vej. På nedenstående kort fremgår ruten som er analyseret i henholdsvis øst- og vestgående retning.  





Analysen viser at trafikanterne i gennemsnit oplever 2-3 minutters forsinkelse i østgående retning i morgenmyldretiden og 1-2 minutters forsinkelse i vestgående retning om eftermiddagen. Nedenstående figur viser, hvordan den gennemsnitlige rejsetid varierer hen over døgnet, på de analyserede ruter (blå signatur er vestgående og orange signatur er østgående).



Ovenstående tal er gennemsnitsbetragtninger, hvilket betyder at der forekommer dage, hvor trafikken afvikles helt uden forsinkelser. Tilsvarende forekommer der dage, hvor der opleves større forsinkelse end hvad gennemsnitsbetragtningerne dækker over.

Men tallene bekræfter at den nye bro har taget presset væk fra den gamle bro og det er jo en del af formålet med at bygge den nye bro..