søndag den 23. februar 2014

Flertalsdemokratiet er en ynkelig Sump"

24. februar 2014 kl. 06:56




24. februar er dag 55 i året, i den gregorianske kalender. Der er 310 dage tilbage af året .

Dagens navn: Matthias.



Flertalsdemokrati, et. (jf. -styre). Flertalsdemokratiet er en ynkelig Sump, og dermed også Parlamentarismen.( Arne Sørensen.)

Flertalsdiktatur er en nedsættende betegnelse, som bruges om en beslutningsprocedure, Der kun fuldt opfylder det ene krav til demokratisk procedure, at der er foregået en afstemning og en flertalsafgørelse.

Ukraine puster ud og sætter et midlertidig styre op til afløsning af Viktor Jankovitj styre””

Men udfordringen er at ingen i et demokratisk system kan få så meget tilslutning at mindre tallet er meget lille, Tværtimod er der en tendens til at det bliver to næsten lige store blokke og hvis forståelsen for den anden part ikke er til stede så kan det nemt gå galt,.

I Danmark har lang tradition for demokrati og selv om den nuværende regering kun sidder på et valgt mandat på 50,3 % af de afgivne stemmer så gennemføres næsten al lovgivning i Danmark alligevel med ca.80 % af vælgerene repræsenteret, Det gør at konfrontationen bliver mindre og tålmodigheden som regel kan holdes til næste valg,.

Anderledes i de nye demokratier hvor der regeres benhårdt på flertallet og mindretallet bliver ikke hørt”

I Ukraine ville lidt politisk opmærksom i efteråret måske kunne have landet hele situationen på anden måde, Men det er ikke til at se bort fra at Rusland truede med at lukke grænserne, Hvis Viktor Janokovitj regering havde valgt EU.
Men nu kommer den nye regering til at gå balancegang og nu har de ikke en leder med gode Russiske forbindelser i toppen, Men tværtom har den nye regering og så den gamle garde som modstandere” 

Aftalen om salg af Dong-aktier til det dybt kompromitterede Goldman Sachs blev vendepunktet.

Hidtil kunne den politik, som Bjarne Corydon mere end nogen anden har ført på regeringens vegne imod flertallet af vælgere i de partier, der bragte ham til magten, begrundes med, at den var udtryk for det, som et flertal af danskere ønsker: en politik ’hen over midten’. (samt at Bjarne Corydon mener at vide hvad der er godt for Danmark)

Men i Dong-sagen var det så åbenlyst, at flertallet af vælgere, også i den blå blok, var imod at lade Goldman Sachs få indflydelse på dansk økonomi.

Men alligevel blev salget gennemført, men mon dog ikke at der er nogen der husker forløbet til næste valg.

Pudsigt at vi alle har travlt med Viktor Janokovitj nej nej, jeg sagde ikke at vi selv har en tyran ,men det er der andre der mener.


http://politiken.dk/debat/debatindlaeg/ECE2216271/bjarne-corydon-er-nutidens-tyran/

Hvaler eller giraffer, SF som er genfødt,

Men nu er vi på vej mod foråret,

Men husk det er ingen skam at blive væk hvis ingen ønsker du kommer.

Det er skønt at leve i et land hvor man kan sige sin mening hvis man ikke er socialdemokrat”

Folket er synonymt med pøbelvælde”

Shitstorm er pøbelvældes mulighed for protest, Men ingen lytter på borgen, der har man gang i egne ting som masserne ikke forstår”

Men det kunne være at 1973 genopstår”

Solen skinner på alle de frelste som er Solblinde”

Du ønskes en god mandag.--o:)-o:)-o:)

Det er skønt at leve i et land hvor man kan sige sin mening hvis man ikke er socialdemokrat”
Det er skønt at leve i et land hvor man kan sige sin mening hvis man ikke er socialdemokrat”

Ingen kommentarer:

Send en kommentar