lørdag den 18. april 2020

Ca 80.000 lønmodtagere har nu mistet jobbet,og kan se frem til meget stor indtægtsnedgang,hvorfor skal de betale for corona-krisen ??

Regeringens livrem og seler politik er meget dyr.

Men er der en årsag til at regningen skal betales af erhvervslivet,aktionærerne samt af de Ca 80.000 lønmodtagere der har mistet jobbet?

Der er ca. 760.000 offentligt ansatte – fraregnet »kritiske« medarbejdere som sundheds personale og politi –  sendt hjem.


”De hjemsendte skal så vidt muligt arbejde hjemmefra”

Men alle hjemsendte vil få fuld løn i den offentlig sektor,
Helt ok, de er ikke skyld i corona krisen.

Men hvad med de 80.000 lønmodtagere på det private arbejdsmarked der nu har mistet jobbet og står til en stor nedgang i indtægten ?
Det burde være en naturlig sag for regeringen, at hæve dagpengesatsen midlertidigt fra  nuværende Max 19.000 til Max  45.000,for det er ikke rimeligt at en bestemt gruppe skal betale for corona krisen..
Det vil koste ca 260 Mio. for tre måneder.

Gevinsten for samfundet er at der skabes tryghed for alle 2.8 Mio lønmodtagere der er i arbejde,men som er utrygge og tror fyringen er på vej til dem...

(dette bygger på egne erfaringer) 

Det vil skabe nødvendig  købekraft.

Danmarks største fagforening, 3F, har f.eks. indgået en aftale med arbejdsgiverne i hotel-, restaurant- og turisterhvervet om, at medarbejdere kan hjemsendes uden løn for at undgå fyringer.

Men den aftale spærre for at medarbejderene kan gøre nytte for deres løn?

Der er ingen der mener at de offentlige ansatte ikke må arbejde, selv om de modtager fuld løn og er hjemsendt. 

Herudover er der indgået nye treparts aftaler hvor satserne er hævet.

Men de private arbejdsgivere  skal betale 25 % af lønnen, selv om de eller medarbejderen ikke må ringe eller tage kontakt til hinanden.

Det er en god ordning for medarbejderene,men den hjælper ikke virksomhederne.
Der skal justeringer til så mindre virksomheder kan forsætte med tilskud til nøglemedarbejdere,der forsætter driften i det omfang hvor ned lukningen tillader dette.
Eksembel.
Restauranter lukket helt ned,nogle er startet med take away, men det giver meget lavt dækningsbidrag, men kan holde nøgle medarbejdere igang og en vis kontakt til kunderne.

Men den nuværende model gør at  mange af de små virksomheder så ikke kan få løntilskud, og omsætningen falder mindre, og de modtager mindre omsætnings afhængig tilskud.

Det er den onde cirkel.

Ring skriv send mail, jeg uddyber gerne..BH

Leif@tullberg.me

40646900

Ingen kommentarer:

Send en kommentar