mandag den 26. oktober 2015

Hvad ville HC Andersen og Søren Kirkegaard mene og sige om internettet?


26. oktober er dag 299 i året.
Der er 66 dage tilbage af året.
...
Amandus dag.
Hvad ville HC Andersen og Søren Kirkegaard mene og sige om internettet.? HC Andersen var en yndet gæst på talrige danske og udenlandske herregårde, herunder navnlig Holsteinborg Gods ved Skælskør, hvor flere af digterens eventyr blev til. H.C. Andersens stuer står endnu urørte på Holsteinborg. Andersen var også gæst på Glorup på Fyn, Frijsenborg i Jylland og Basnæs, Bregentved og Gisselfeld på Sjælland. På disse ophold betalte Andersen ikke for kost og logi, men stod for underholdning og litterære indslag ved fester og sammenkomster. Det kunne være oplæsning, små komedier, papirklip, sange, lotterier, udsmykninger, bordpynt etc. Særligt børnene fik gavn af Andersens besøg, der ofte gav sig udslag i papirklip og samtale omkring hans selvfremstillede billedbøger.
Jeg er overbevist om at HC Andersen ville rejse på internettet og forgylde læsere over hele verden,
HC Andersen ville straks tage det til sig og skrive historier der ville egne sig til at sende ud med det samme, at leve er at rejse ville ændres til at leve er at være på internettet.
Søren Kirkegaard vil straks kassere internettet, det ville være farligt det ville være ukontrollabelt, det ville give alle ret til at ytre sig uanset dannelse samt det ville vise at der var liv ude bag ved voldene. Men han udgav samtidig en række religiøse "taler" Han udgav dem under eget navn for at vise, at han først og fremmest opfattede sig selv som religiøs og kristelig forfatter. I den sidste periode – kirkestormen – kaldte han hele sit tidligere forfatterskab for “en digters politikklogskab“ der skulle gøre de mennesker, han nu angreb, nemlig præsterne, trygge, sådan som politiet gør det for at se dybere i tingene, men til gengæld ville han erstatte kirkestorm med shitstorm.
.
 
Du ønskes en god start på ugen.
 
 
 
 
 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar