tirsdag den 27. august 2019

Hvor mange gange har vi hørt fra rød blok at den blå regering har givet skattelettelser på 22 milliarder samlet over de sidste 4 år, som stort set kun er kommet toppen til gode?? Når man læser denne beretning fra Skatteministeriet forholder det sig helt anderledes, Hvorfor er rød blok nød til at Lyve?


Med til historien hører at  staten opkræver ca. 1080 milliarder kr om året i skatter og afgifter,
Siden regerings-skiftet i juni 2015 har regeringen gennem brede aftaler gennemført skatte- og afgiftslempelser for i alt 27 mia. kr. (netto) frem mod 2025, opgjort i umiddelbar virkning. Nogle af lempelserne er allerede trådt i kraft, mens andre først får fuld effekt frem mod 2025.

I 2019 skønnes skatte- og afgiftslempelserne at udgøre omkring 18 mia. kr., og der er således udsigt til flere skatte-lempelser de kommende år. Frem mod 2025 vil skatter og afgifter således blive lempet med yderligere 9 mia. kr.
Ud af de i alt godt 27 mia. kr. består godt 12 mia. kr. af lavere personskatter.

Det omfatter blandt andet indførelsen af job- og pensions-fradraget for beskæftigede samt, at Bolig­-Jobordningen er gjort permanent, hvilket giver danskerne bedre mulighed for eksempelvis at få udskiftet deres vinduer eller få hjælp til rengøringen.
Det er også lykkedes regeringen via flere politiske aftaler at lempe de personrettede afgifter med ca. 6 mia. kr. For borgerne betyder afgiftslempelserne billigere biler og en billigere el regning, ligesom afgifterne er lempet på flere af de varer, som danskerne typisk putter i indkøbskurven. Det gælder eksempelvis afgifter på nødder, vin, øl og sodavand.
For erhvervslivet omfatter lempelserne på 9 mia. blandt andet erhvervenes andel af afskaffelsen af PSO-afgiften, lavere grundskyld og dæknings-afgifter samt lempelser af afgifter på grænsehandels-følsomme varer, som betyder øget omsætning i danske butikker.

Klik venligst på linket og se dokumentationen:


https://www.skm.dk/aktuelt/presse/pressemeddelelser/2019/februar/regeringen-saenker-skatter-og-afgifter-med-27-mia-kr

Ingen kommentarer:

Send en kommentar