lørdag den 15. december 2018

Det er i Underhuset løsning skal findes, men parlamentsmedlemmerne vil både blæse og have mel i munden, men det er der ingen der indtil nu er sluppet godt fra. #dkpol #dkmedier



Det store spørgsmål er dog, hvad der kommer til at ske, hvis Storbritannien og EU ikke lykkes med at få lavet en frihandelsaftale inden udgangen af 2020?

Hvordan undgår man så, at det bliver nødvendigt med grænsekontrol mellem Irland og Nordirland?

Svaret på det spørgsmål kan findes i skilsmisse-aftalen, hvor EU-landene har sagt ja til en løsningsmodel, som Storbritannien og Theresa May selv faktisk har foreslået.

Det store problem netop nu er, at det viser sig, at der ikke ser ud til at være flertal i det britiske parlament for den løsningsmodel, som er er aftalt og indskrevet i skilsmisseaftalen.

Det er i Underhuset løsning skal findes, men parlamentsmedlemmerne vil både blæse og have mel i munden, det er der ingen der indtil nu er sluppet godt fra.
Det hele kan koges ned til at hvis briterne forlader toldunionen går grænsebommene ned i mellem Irland og Nordirland.
Det er en nødvendighed ellers bliver grænsen en bagdør til EU hvor vare kan flyde frit og vil gøre Briterne til vindere og de 27 EU lande til tabere.

Hvorfor skaber 'backstoppen' så meget splid?
’Backstoppen’ skal sikre, at det ikke bliver nødvendigt at udstationere toldere ved grænsen mellem Irland og Nordirland, selv hvis briterne og EU ikke skulle blive enige om en frihandelsaftale.

Efter planen skal Storbritannien forlade EU den 29. marts næste år. Men i en periode frem til udgangen af 2020 vil Storbritannien blive ved med at følge alle EU's regler og være en del af EU's indre marked.

Tanken er, at EU og Storbritannien i tiden frem til udgangen af 2020 skal enes om en frihandelsaftale, som er så omfattende, at varer frit vil kunne bevæge sig mellem EU og Storbritannien uden behov for toldere som kontrollerer varer ved grænsen mellem Irland og Nordirland.

Men hvis det af en eller anden årsag ikke lykkes for EU og Storbritannien at lave sådan en frihandelsaftale, så er der behov for nogle regler for, hvad der så skal ske i stedet. Det er de regler, som er beskrevet i den såkaldte 'backstop', der er en del af den skilsmisse-aftale, som EU og Storbritannien har indgået. Men den aftale er kontroversiel.

For ifølge premierministerens egen juridiske rådgiver kan Storbritannien derved risikere at ende i en toldunion med EU på ubestemt tid. Det vil betyde, at Storbritannien vil skulle følge EU's toldregler, og at Storbritannien derfor ikke vil kunne indgå selvstændige handelsaftaler med andre lande.

Og netop dét har skabt vrede blandt mange britiske parlamentarikere, der frygter, at Storbritannien aldrig for alvor kan komme til at forlade EU-samarbejdet.

Der er blevet brugt citater fra: 
 OG 




Ingen kommentarer:

Send en kommentar