tirsdag den 17. september 2013

18. september er dag 261 i året. Vi lever i et samfund, der ændret sig markant hele tiden.

 

18. september 2013 kl. 06:29

18. september er dag 261 i året i den gregorianske kalender.

Der er 104 dage tilbage af året.

Titus dag, men det er usikker, hvilken Titus, da der findes flere helgener med navnet Titus, men det anses for mest sandsynligt, at det er den Titus, der ledsagede Paulus på flere af hans missionsrejser, og som senere blev udnævnt til biskop.

Dagen er en af de uheldige i Tycho Brahes kalender.



Titus (der var et almindeligt romersk navn i antikken og som betyder agtværdige) nævnes i Det Ny Testamente som en i apostlen Paulus's følge. Titus nævnes flere gange i de paulinske breve og et af Biblens skrifter er stilet til ham; Paulus' Brev til Titus, Titusbrevet. Titus var med Paulus og Barnabas i Antiokia og ledsagede dem til Apostelmødet i Jerusalem.



Palle Mogens Fogde Sørensen (født 26. marts 1927 i København) var en småkriminel dansker, der den 18. september 1965 dræbte fire politibetjenteAmager. Drabene skete i forbindelse med, at han blev stoppet af patruljevogne på vej hjem fra en indbrudsturné med sin kammerat Norman Lee Bune.

De to indbrudstyve blev først stoppet på Amager Strandvej ud for Kastrup Fort af en politibil fra Tårnby politistation, da de kom kørende i Palle Sørensens hvide Simca Versailles. Palle Sørensen, som havde en pistol i et skulderhylster, dræbte de to betjente i patruljevognen, og Norman Lee Bune stak af. Palle Sørensen fortsatte alene i sin bil og blev i Vermlandsgade indhentet af en politibil fra Københavns politi. De to betjente, som ikke kendte til de tidligere drab, blev ligeledes skudt af Palle Sørensen. Tre af betjente var 24 år og en 28 år. I forbindelse med drabene affyrede Palle Sørensen i alt 15 skud, hvoraf de 12 ramte ofrene. Efter en intensiv politieftersøgning meldte Palle Sørensen sig selv til politiet. Han blev anholdt og tilstod drabene i et grundlovsforhør den 21. september 1965, tre dage efter forbrydelsen. Den 18. marts 1966 blev han idømt fængsel på livstid.



Det var en begivenhed som vár fuldstændig uforståelig og tragisk”

Alle som oplevede nyheden i 1965 var total rystede”

På det tidspunkt var det uhørt at gøre modstand mod politiet”

Samt skyde på dem var kun noget man hørte kunne ske i Amerika”









Hvordan bliver du som stærk person bedre til at kommunikere med andre, så de ikke føler sig trådt på og overrumplet? Det handler om din måde at kommunikere på.

Vi lever i et samfund, der ændret sig markant hele tiden.

Det gør også, at der i forhold til kommunikation kan opstå nogle udfordringer, fordi stærke personer har brug for at være sig selv, eller fordi de ved, hvad det er, de vil have. Der er mange personer, som i virkeligheden ikke rigtig ved, hvordan de skal håndtere de stærke personer. De er vokset op med, at være" overhovedet" og kan styre det hele. Og lige pludselig har hele det verdensbillede, de har levet efter, ændret sig fuldstændigt. Der er ikke noget galt i at være en stærk person.

Der er heller ikke noget galt i at være mand/kvinde. Men traditionen tro har de haft forskellige roller.

De fleste familier og de fleste relationer, forsøger at finde en alfahan eller en alfahun. Det vil sige lederen. Den der bestemmer. En stærk person, oplever problemer med at kommunikere med andre, så er det bedste personen kan gøre, er at kommunikerer, at give andre personer tid til at tale. Det lyder simpelt og banalt – men det virker hver gang! Vær til stede i samtalen. Lyt til det der bliver sagt, og undgå at overrumple og afbryde den du er i dialog med, fordi du tror, du ved, hvad det er, vedkomne vil sige. Lad personen komme til. Den du taler med, vil uanset din talestrøm, have brug for at komme med sit besyv, og hvis du bliver ved med at afbryde, så er det helt sikkert, at den du taler med vil vende tilbage til det samme emne igen og igen, indtil vedkomne får mulighed for at tale færdig. At møde mennesker, der hvor de er, og vise forståelse for, at de faktisk også har noget, de gerne vil sige, er afgørende for god og ligeværdig kommunikation. Vær opmærksom på at hvis en person kommer med indvendinger. Det kan være personen siger: "Jeg synes ikke, at du gør dit arbejde godt nok" eller "Slap dog lige af” Du brokker dig jo over alt, hvad jeg siger!" Uanset hvor uenig du er med personen – så giv vedkomne ret! Giv dem altid ret. Det kan sagtens være, du oplever det anderledes, men det er nu engang sådan, vedkomne har det. Og selv om du kan stå med armene over kors og sige "Jamen, sådan er det ikke, og det er mig der har ret!" Så vær opmærksom på, at kommunikation handler ikke om at have ret eller have uret. Hvis du skal have kommunikationen til at fungere, skal I se hinanden som ligeværdige parter. Og måden at være ligeværdige parter på, det er i virkeligheden ved at have respekt for hinanden, ved at lytte til hinanden og ved at give hinanden taletid. Det er også vigtigt at få afklaret, hvilke forventninger I hver især har til hinanden. Respekt og forståelse for, at begge parter har noget at skulle have sagt er helt essentielt. Og at møde et menneske, der hvor det er, i stedet for at bruge energi på at forklare, hvor forkert vedkomne er på den, eller hvor meget uret vedkomne har. Det skaber aldrig gode resultater.
Du ønskes en og Solrig onsdag"-o:)-o:)-o:)
Vi lever i et samfund, der ændret sig markant hele tiden.
Vi lever i et samfund, der ændret sig markant hele tiden.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar