lørdag den 1. februar 2014

Med en masse grovheder mod de vælgere som efter min opfattelse er fuldt berettiget til at protesterer.

 

2. februar 2014 kl. 07:19


Debatten om Dongsagen på de elektroniske medier og de sociale medier, samt de trykte medier.



Jeg forsøger at beskrive hvad jeg ser”

Hvad 80 pct. ikke vil høre. Og hvad regeringen først for sent ville forklare. Hvad skal man mene om det... Tja. At Anne Knudsen rammer det syleskarpt. Og igen: politikere, der bestemmer, skal i vore dage forklare, hvorfor de gør, som de gør. Særligt en regering.

Det er Søren Pinds kommentar til Anne Jensens artikel i weekend avisen som er vedheftet.



http://www.weekendavisen.dk/smarticle/view/0


Det repræsentative demokrati er der lagt en forsinkelse ind mellem impuls og handling. Vi har valgt nogen til at sætte sig ind i sagerne, eftersom vi ikke selv har tid til det; det er derfor, direkte demokrati oftest udarter

Det er et citat fra Søren Pind. 

Er det bare mig, men er der ikke et lettere kikset og typisk dansk "en amerikaner er kommet til byen"-skær over den næsegruse begejstring og beundring for Goldman Sachs som løber gennem Søren Pind, Tom Jensen, Asger Aamund og Anne Knudsens skriverier om Dong affæren? Paradoksalt nok, mens de beskylder danskerne for at være naive og uoplyste grødbønder.

Citat fra Mads Brügger





Mange er vældig kloge på Finansministeriets aftale med GS, men det har ikke været let at få adgang til detaljerne. Jeg synes, at beskyldningerne om, at de danske vælgere er for dumme eller blot følelsesbestemte, er forkert. Der har ikke været stor åbenhed, nærmest mistænker man, at der har været et ønske om at holde aftalen skjult.

Jeg fandt dog dette dokument - det har dog ikke været let. Men det indeholder en del detaljer, som ville have været godt for demokratiet at have haft en åben diskussion om i god tid før beslutningen. Det ville især have været rimeligt at kende forskellen mellem det valgte og det alternative danske pensionskasse-tilbud



Citat fra Peter Falk-Sørensen.



http://www.ft.dk/RIpdf/samling/20131/aktstykke/aktstk37/20131_aktstk_anmeldt37.pdf





Demokrati betyder folkestyre. Det lyder umiddelbart enkelt – folket skal styre – men det viser sig hurtigt, At der opstår uenighed, både blandt teoretikere og politikere, når det skal bestemmes, hvad der forstås ved Demos, "folket", og ved Kratos, "magt".



Men efter min opfattelse er det danske demokrat kendetegnet ved at Danskerne vælger politikere der repræsenterer dem og forsøger at håndtere udfordringerne på Danskernes vegne, samt at det hele bygger på tillid til at de folkevalgte gør deres bedste og at de naturligvis ikke kan holde os vælgere orienteret om hver beslutning de foretager”

Samt der skal være plads til fejlbeslutninger.



Men” der er nemlig et men” det er meget vigtigt at politikerne afkoder vælgerhavet og skruer op for informationsbehovet ved kontroversielle beslutninger”



Det er sagens kerne Dong salget har alt i sig til at de røde lamper burde blinke fra start”

Men på grund af det meget brede forlig” undervurderede politikerne informationsbehovet.

Herudover har det vist sig at efter at folkehavet havde krævet information forblev politikerne tavse”

Som ekstra ´brænde på bålet var ifølge det oplyste at meget få af forligspartiernes politikere orienteret om indholdet i aftalen med Goldman Sachs,

Da flere af politikerne søgt oplysninger blev de effektivt stoppet af Bjarne Corydon med en masse floskler om fortrolighed om hvad man inden for erhvervslivet plejede at gøre”

Til sidst var der nærmest grotesk med tavsheden indtil folketingets formand i sidste uge bad Bjarne Corydon om at åbne for informationerne”

Det blev nølende gjort, 4 timer fik finansudvalgets medlemmer til at gennemgå knap 300 sider svært tilgængeligt kontraktstof på engelsk.

Det har nu vist sig at der er indgået en aftale med Goldman Sachs, der indeholder skattely-model som staten på anden vis bekæmper.



Nu er vi ved kernen i sagen, tilliden skal være til stede for at demokratiet skal fungere. Men lige netop denne oplysning kombineret med den ekstreme lukkethed undervejs gør at folkehavet rejser sig, Jeg mindes ikke at Danmark tidligere har haft en sag hvor ca. 70 % af vælgerene er i mod en lovgivning.

Samt herudover en underskrift indsamling på 200.000 underskrifter på 14 dage.

Det må efter min opfattelse kalde på selvransagelse fra de implicerede parter og ikke hoppe på vognen med en masse grovheder mod de vælgere som efter min opfattelse er fuldt berettiget til at protesterer.Med bedste hilsen fra en af de vælgere der er efter min opfattelse er fuldt berettiget til at protesterer.

Du ønskes en solrig søndag-o:)-o:)-o:)

Det blev nølende gjort, 4 timer fik finansudvalgets medlemmer til at gennemgå knap 300 sider svært tilgængeligt kontraktstof på engelsk.
Det blev nølende gjort, 4 timer fik finansudvalgets medlemmer til at gennemgå knap 300 sider svært tilgængeligt kontraktstof på engelsk.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar