fredag den 23. september 2022

Det Konservative Folkepartis leder bliver ramt af en meningsmåling efter hemmelige møder og anklager om ægtemand

 

Skandalerne knækker tilliden til den danske Statsminister-kandidat Søren Pape Poulsen

Det Konservative Folkepartis leder bliver ramt af en meningsmåling efter hemmelige møder og anklager om ægtemand

Søren Pape Poulsen og Danmarks statsminister Mette Frederiksen.
Søren Pape Poulsen havde rangeret højere for troværdighed end statsminister Mette Frederiksen, men nu er de hals og nakke. Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix/AFP/Getty Images

En af de førende kandidater til at blive Danmarks næste premierminister er snublet i meningsmålingerne efter afsløringer af hemmelige møder og beskyldninger om, at hans mand havde fundet på familieforbindelser til en tidligere præsident i Den Dominikanske Republik.

Søren Pape Poulsen, lederen af ​​Danmarks Konservative Folkeparti, meddelte i sidste uge, at hans ægteskab var forbi, efter at det kom frem, at hans mand, Josue Medina Vásquez Poulsen, ikke havde noget biologisk forhold til en tidligere præsident i Den Dominikanske Republik, som han havde hævdet som en onkel.

Poulsen er også under beskydning fra de regerende socialdemokrater for uerklærede møder, han holdt som justitsminister under en familieferie til Den Dominikanske Republik .

Pape Poulsen indrømmede også, at hans mand, der er statsborger i Den Dominikanske Republik, "har sagt ting, der er forkerte", og at der var "misforståelser", som han havde videregivet i "god tro" til andre. Udtalelsen, der blev offentliggjort på Facebook tidligere på måneden, kom efter at Ekstra Bladet rapporterede, at hans mand ikke var jøde, men kom fra en familie af stærkt engagerede medlemmer af den kristne trosretning Syvende Dags Adventistkirken.

Pape Poulsen havde fortalt det danske parlament og det jødiske samfundsledere, at hans mand var jøde, tilsyneladende for at brænde hans akkreditiver i jødiske anliggender. Det samme blad rapporterede også, at Vásquez Poulsens påstand om at være en nevø af en tidligere præsident for Den Dominikanske Republik, Danilo Medina, var forkert.

De tre kontroverser er et politisk tilbageslag for Pape Poulsen på baggrund af voksende forventninger til lynvalg i Danmark.

Socialdemokratiets statsminister Mette Frederiksen ventes i begyndelsen af ​​oktober at offentliggøre datoen for folketingsvalget efter pres fra sine koalitionspartnere om at afslutte regeringen, inden dens valgperiode udløber i juni 2023.

Casper Dall, politisk redaktør på Avisen Danmark, en gruppe på 14 regionale aviser, antydede, at Pape Poulsen var blevet fundet mangelfuld i det politiske søgelys. "Det er både manglen på gennemsigtighed og manglen på vilje til at fortælle sandheden og håndtere denne form for krise," sagde han.

"Søren Pape Poulsen har været foran det konservative parti i otte år nu, og det er faktisk første gang, han er blevet testet, og han har ikke håndteret det særlig godt."

Elisabet Svane, politisk analytiker ved avisen Politiken, sagde, at de ikke offentliggjorte møder var de mest alvorlige af de skandaler, der havde skadet ham i meningsmålingerne. ”I næsten et år har han været den mest populære blandt danske politikere … Det værste for Pape Poulsen er, at han kom til magten, fordi han blev (opfattet som) til at stole på. Folk kunne lide ham, de troede på ham.

"I det øjeblik Søren Pape Poulsen sagde, at han ville være statsminister, var han i et helt andet boldspil."

Siden afsløringerne er Pape Poulsens placeringer faldet markant: Kun 31 % af befolkningen vurderer ham som en af ​​Danmarks mest troværdige politiske ledere, et fald fra 49 % i juni, ifølge en meningsmåling offentliggjort i sidste uge for Politiken og Danmarks TV2. Skredet i hans score sætter ham næsten i nakken med Frederiksen, der blev vurderet som blandt de mest troværdige af 32 % af de adspurgte.


De seneste skandaler er ikke første gang, Pape Poulsens mand volder ham politiske ballade. I 2018 som justitsminister afgav den konservative leder en offentlig undskyldning, efter at hans partner blev taget i spirituskørsel efter et sent natbesøg hos Burger King.

Pape Poulsen mødte sin mand i 2013 i Bruxelles efter en konference, hvor de to klikkede over en øl en solrig juniaften og talte om "politik, sociale modeller og meget mere", ifølge en beretning, der forbliver på Pape Poulsens officielle hjemmeside. I sidste uge annoncerede han deres separation: "Josue og jeg går fra hinanden ... Vi er begge enige om, at vores ægteskab er forbi og ønsker hinanden det bedste på livets rejse."

Også Socialdemokratiet, der har lagt pres på Pape Poulsen over de sorte møder, angriber hans skattelettelsesplan. Poulsen vil sænke person- og selskabsskatten og afskaffe arveafgiften som led i sit løfte om at give danskerne "større økonomisk frihed". Socialdemokratiet har sagt, at nedskæringerne vil føre til, at 40.000 offentligt ansatte mister deres job.

"Socialdemokraterne har lavet en enorm negativ kampagne mod de konservatives økonomiske planer," sagde Dall. "De to ting - skandalerne og den negative kampagne, efter mit synspunkt - er årsagerne til faldet i meningsmålingerne."

"Det generelle indtryk er, at Søren Pape Poulsen er under pres, og han er blevet testet, fordi han nu er i denne nye liga, hvor han sigter mod statsministerens kontor."

… da du slutter dig til os i dag fra Danmark, har vi en lille tjeneste at bede om. Titusvis af millioner har sat deres lid til The Guardians frygtløse journalistik, siden vi begyndte at udgive for 200 år siden, og henvendte sig til os i øjeblikke med krise, usikkerhed, solidaritet og håb. Mere end 1,5 millioner tilhængere fra 180 lande magter os nu økonomisk – og holder os åbne for alle og voldsomt uafhængige.

I modsætning til mange andre har The Guardian ingen aktionærer og ingen milliardærejer. Bare beslutsomheden og passionen til at levere global rapportering med stor gennemslagskraft, altid fri for kommerciel eller politisk indflydelse. Rapportering som denne er afgørende for demokratiet, for retfærdighed og for at kræve bedre af de magtfulde.

Og vi leverer alt dette gratis, så alle kan læse det. Det gør vi, fordi vi tror på informationslighed. Et større antal mennesker kan holde styr på begivenhederne, der former vores verden, forstå deres indflydelse på mennesker og samfund og blive inspireret til at tage meningsfulde handlinger. Millioner kan drage fordel af åben adgang til kvalitet, sandfærdige nyheder, uanset deres evne til at betale for det.

Ethvert bidrag, uanset om det er stort eller lille, styrker vores journalistik og opretholder vores fremtid.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar