onsdag den 3. februar 2016

Hvis et maskineri ikke fungerer ordentligt mere.


3. februar er dag 34 i året.
Der er 332 dage tilbage af året
...
Hvis et maskineri ikke fungerer ordentligt mere, og hvis man ikke kan blive enige om at reparere det, så kan man jo altid trykke på pause.
Sådan begynder den fremherskende tankegang at lyde, når de europæiske regeringer stadig mere desperat diskuterer EU’s tilsyneladende uløselige uenighed om flygtningekrise og grænsekontrol.
En suspension af Schengen svarer til at tisse i bukserne for at holde varmen. Flygtningestrømmen går jo ikke væk, fordi landene i det centrale og nordlige Europa genindfører grænsekontrol indtil 2018
Det europæiske samarbejde risikerer at falde sammen på grund af en tåbelig og kortsigtet illusion om, at vi kan gøre noget ved dette problem ved at bygge mure og lukke grænser. Regeringerne lever ikke op til vores forventninger.
De eneste løsninger, regeringslederne hidtil er kommet på, går ud på at suspendere Schengen i to år, genindføre national grænsekontrol og forvandle Grækenland til én stor flygtningelejr imod dets vilje. Det er den ultimative demonstration af politisk svaghed.
I mens dette kaos florer så benytter forskellige medlemmer af EU lejligheden til at forbedre deres egen situation stedet for at bakke op om EU's tanker om løsningen af EU's hidtil største krise.
I disse timer og dage spidser Storbritanniens forhandlinger om en ny aftale med EU for alvor til. Cameron og Tusk skal død og pine lande en aftale, der er spiselig for de øvrige EU-landes stats- og regeringschefer, som skal tages i ed på det kommende møde i det europæiske Råd den 18.-19. Februar.
Læs mere om aftalen her: http://www.consilium.europa.eu/…/02-letter-tusk-proposal-n…/
Cameron ønsker skyldes ikke mindst et fælles ønske om at indføre særlige optjeningsprincipper/stop for velfærdsydelser for udenlandske arbejdere, selv om det strider i mod helt grundlæggende principper i det europæiske samarbejde, nemlig solidaritet og fællesskab.?
Det europæiske samarbejde står i lys lue pga. flygtningesituationen. Der er tale om en aldrig før set solidaritetskrise, hvor medlemslandene, deriblandt Danmark, et efter et går national enegang bag pigtråd, grænsebomme og febrilske asylstramninger. Det er ren symbolpolitik og ændrer ikke noget – men skubber så at sige bare problemet videre rundt til andre lande. Kun Angela Merkel holder den europæiske fane højt. Nærmest på trods insisterer den tyske kansler på, at flygtningesituationen kun kan og skal løses via fælleseuropæiske løsninger. EU er ikke EU, hvis det kun er Tyskland, der bringer noget med til fællesskabet.
Løsningen er at alle 28 lande bakker op om løsningen EU's største udfordring og lader de snævre egoistiske interesser blive hjemme.
.
Du ønskes en dejlig onsdag med blå himmel