fredag den 15. maj 2020

IMG 0414 Fjernelse af § 27 i epidemiloven.






Coronaramte virksomheder er strandet i juridisk limbo
Både en juraprofessor, Advokatrådet og de store erhvervsorganisationer er kritiske over den retstilstand, der hersker for de virksomheder, som er afhængige af coronahjælpepakker. Der skal findes en løsning nu, mener de.

Tusindvis af virksomheder er bragt i knæ, fordi samfundet er lukket ned under coronakrisen. Mange får erstatning, men ender det med et afslag, er det meget svært at få afprøvet.

Regeringens hjælpepakker holder snuden over vandet på tusindvis af virksomheder. Men dem, der ingen penge får, eller ikke mener, de får nok, er juridisk nærmest ladt i stikken og reelt uden klagemuligheder.

»Det giver nogle problemer, man er nødt til at løse nu. Det kan ikke vente,« siger Frederik Waage, der er professor ved Syddansk Universitet.

Problemet opstod, da regeringen i marts i al hast ændrede epidemiloven og fjernede den automatiske ret til erstatning, hvis nogen led tab pga. det offentliges foranstaltninger i forbindelse med en epidemi.

Det var nok rigtigt at fjerne paragraffen i den aktuelle situation, mener Frederik Waage, fordi staten ellers ville blive løbet over ende af erstatningskrav.

ERSTATNINGSADGANGEN DER FORSVANDT
Men reelt er man nu henvist til at forsøge sig med en ekspropriationssag mod staten, og det vil for de fleste være uoverskueligt i en situation, hvor de mangler penge akut.


Link til artikler, indlæg, om og af Pelle Dragsted. Læs dem gerne "Du bestemmer selv"















Leif Tullberg