tirsdag den 12. januar 2016

Det er nærmest blevet en solo promovering af den enkelte politiker.


12. januar er dag 12 i året.
Der er 353 dage tilbage af året (354 i skudår).
Reinholds dag
...
Fascisme refererer oprindeligt til en autoritær, politisk bevægelse, som styrede Italien fra 1922 til 1943 under ledelse af Benito Mussolini. Siden 1960erne er fascisme dog også blevet opfattet som navnet på en politisk ideologi. Dette bestrides dog af en række politologer
Fascistpartiets symbol er et stavknippe kaldet en fasces, som i det gamle Rom var liktorernes symbol, hvis hovedopgave var at beskytte de romerske magistrater. Militariser ingen var ikke kun gennem symboler, men også gennem paramilitære grupper, hvilket nåede sit højdepunkt i mellemkrigstiden. Økonomisk var særligt Italien organiseret omkring korporatisme, hvor staten agerede mægler mellem arbejdstager og -giver, men hvor staten primært skulle sikre at det fælles bedste blev udfaldet.
Rundt om i Europa opstod der flere fascistiske stater med Italien og senere Tyskland (1933) som de bedste eksempler. I flere sammenhænge inddrages Francos Spanien også i rækkerne af fascistiske lande. Også Portugal, Rumænien, Østrig, og Ungarn var aktive i forbindelse med dannelser af fascistvenlige regeringer ligesom Frankrig, Belgien og Finland omend kun i kortere perioder. Kun i Skandinavien, Holland og Storbritannien opnåede disse partier ringe tilslutning.
Staten.
Nationalismen blev en væsentlig del af fascismen, eftersom netop fascistiske partier havde fokus på national enhed snarere end klassekamp. Identitet snarere end en selvbevidst moderne orden. Dermed får staten, som i kommunistiske samfund, en central rolle.
"For fascisten er staten alting, og intet menneskeligt eller spirituelt eksisterer, eller har endog værdi, uden for staten. I denne forstand er fascisme totalitær, og den Fascistiske Stat syntesen og foreningen af alle værdier fortolker, udvikler og giver styrke til et helt folks liv I den Fascistiske stat er individet ikke undertrykt, men snarere multipliceret, ligesom blandt et regiment soldater, der ikke er svækket men styrket ganget med antallet af kammerater."
Nazisme og fascisme kortet bliver nu hyppigere trukket, spørgsmålet er om danskerne ikke er bedre tjent med at forholde sig til de forskellige udtalelser og påstande,
Samt gå i rette med demagogerne som efterhånden er blevet repræsenteret i flere partier.
Det er nærmest blevet en solo promovering af den enkelte politiker, frem for at fremføre nogle saglige politiske argumenter.
Du ønskes en god tirsdag, gerne med lyspunkter.