fredag den 25. december 2015

Måne jul smag 2015.


25. december er dag 359 i året.
Der er 6 dage tilbage af året.
Det er juledag. I Danmark er dagen officielt helligdag.
...
Måne jul smag 2015.
.
Smagssansen er kombinationen af smagsstoffers registrering via smagsløg, der sidder på tungen, og som sender impulser til smagscenteret i hjernen.
.
Mennesket har traditionelt 5 sanser: følesansen, synet, hørelsen, lugtesansen og smagssansen. En af de sværeste at definere er smagssansen, da vores opfattelse af smag ikke kun frembringes ved påvirkning af smagsløgene men også i høj grad af en kombination af synsindtryk, madens konsistens, madens temperatur, vores humør osv. Smagssansen har tillige en udtalt samordning med lugtesansen i pandelappen, hvilke er med til at give smagsoplevelserne flere nuancer, da mennesket kan opfatte en del flere lugte- end smagsstoffer.
Herudover påvirkes vi af vores aktuelle tilstand, det vil sige hvis vi har feber eller bare er lidt halvsløje så smager tingene anderledes.
.
Fuldmåne er en månefase, som optræder, når Månen står på den modsatte side af Jorden i forhold til Solen eller helt præcist: Når Solens og Månens geocentriske tilsyneladende ekliptiske længde afviger 180 grader fra hinanden, jeg kunne ikke lade være at tage månen med, som du kan se har jeg taget et billede af månen, med min gamle IPhone som du sikkert kan fornemme er den fulde måne med eller uden smag.
.
Jeg håber du vil nyde dagen og tage oprydningen som en del af festen.