mandag den 22. oktober 2012

23. oktober er dag 297 i året. Direktøren for Skat København kræver, at han får lov til at forklare sig i Thornings skattesag.

23. oktober er dag 297 i året. Direktøren for Skat København kræver, at han får lov til at forklare sig i Thornings skattesag.

af Leif Jørn Tullberg den 23. oktober 2012 kl. 06:23 ·
23. oktober er dag 297 i året i den gregorianske kalender.
Der er 69 dage tilbage af året.
Sørens dag. Søren – eller Severin – var biskop i Köln omkring år 380. Efter et nordisk folkesagn, var Søren dog søn af en jysk bonde fra Ry ved Himmelbjerget, hvor man i middelalderen byggede en kirke til hans ære.
Fra Sørens dag var det godt at begynde slagtningen af svin.


Direktøren for Skat København kræver, at han får lov til at forklare sig i Thornings skattesag.
Siden fredag har direktøren for Skat København, Erling Andersen, fulgt med i, hvordan flere medier, politikere og debattører spekulerer i, at Skat skulle have ændret en hidtidig praksis til fordel for Helle Thorning-Schmidts mand, Stephen Kinnock.
Derfor beder han via sin bisidder nu skattesagskommissionen om at tage spørgsmålet op, så han får mulighed for at forklare sig:
Som en hest i startboksen
»Jeg vil ikke have de her antydninger af, at der skulle foregået noget fordækt, siddende på mig,« siger Erling Andersen til Jyllands-Posten.
»Jeg har det som en hest, der står i startboksen. Jeg vil utroligt gerne fortælle kommissionen det hele, og derfor skriver min bisidder også til Lars Andersen (skattesagskommissionens formand, red.) i dag, at hvis ikke han har planlagt, at det bliver en del af spørgerammen til mig, så vil jeg kræve, at det bliver en del af spørgerammen,« lyder det fra Erling Andersen, som skal afgive forklaring for kommissionen den 14. november.
Fejlfortolkning
Debatten begyndte i fredags, da Berlingske skrev, at Skat under behandlingen af Thorning/Kinnock-sagen kom frem til, at en afgørelse fra 1992 var blevet fejlfortolket i 2007.
Ifølge afgørelsen fra 2007 måtte personer i Kinnocks situation, som arbejdede ude og kom hjem i weekender og ferier, kun køre på denne måde i op til tre år. Ellers ville blive de blive skattepligtige. Dette blev skrevet ind i ligningsvejledningen, der vejleder danskerne om deres skatteforhold. Samt Skat skulle have ændret en hidtidig praksis til fordel for Helle Thorning-Schmidts mand, Stephen Kinnock.


Baron von Münchhausen
”” Baron von Münchhausen blev født på slottet Bodenwerder og som ung page tjente hos fyrst Anton Ulrich II af Brunswick-Lüneburg.
Münchhausen skal have fortalt utrolige historier om sine oplevelser fra tiden i hæren. Bl.a. om hvordan han red på en kanonkugle, foretog rejser til månen og undgik at synke i en sump ved at hive sig selv og sin hest op, ved hårene””

Baronen har ikke levet forgæves, men han er udsat for stor konkurrence”

Doping og cykling høre sammen”
Vil de ophøre næppe”
Alle har været vidende om det, ingen har gjort noget ved det vil det ske nu, næppe før pengekasserne bliver lukket.
Se de skønne farver efteråret er smukt”
malet med let pensel,
men med smukke farver,
Solen smyger sig hen over de flotte farver”
Vi lever frit”
Men trækker vi vejret,
forstår vi noget ser vi noget, høre vi noget er der noget vi har forstået”
Kun et split sekund væk, løber en mørk bæk,
Ingen spejle ingen lys, men se op så kommer solen..
Hvor der er vilje er der vej.
Men mulighederne er alles, men kan alle se mulighederne”
Skats Direktør Erling Andersen.