tirsdag den 19. marts 2013

Debatten om hvorvidt Lars Hedegaard deltog i interviewet med Martin Krasnik i Deadline i søndags

  • Debatten om hvorvidt Lars Hedegaard deltog i interviewet med Martin Krasnik i Deadline i søndags under falske forudsætninger kører på højtryk. Bl.a. henvises til en mail-korrespondance mellem Lars Hedegaard og Martin Krasnik, som naturligvis ikke står alene.

    Det suppleres af en mundtlig dialog mellem Martin Krasnik og Lars Hedegaard, der indbefatter en halv times telefonsamtale ved middagstid samme dag, som interviewet blev optaget samt en halv times samtale i studiet, før optagelsen begyndte.

    Her understregede Martin Krasnik flere gange, at der var tale om et kritisk interview med Krasnik selv i rollen som Djævelens advokat. Til det replicerede Lars Hedegaard: ”Du kan spørge mig om hvad som helst”.
    ...
    På samme måde fik Lars Hedegaard fremlagt præmissen for interviewet, nemlig at interviewet ville gå på Lars Hedegaards grundsyn og holdninger.

    Så hensigten med interviewet var klar for alle parter; nemlig at udforske Lars Hedegaards synspunkter baseret på tidligere udsagn, mundtlige som skriftlige. Det betyder ikke, at man som gæst i Deadline dermed gives en halv times fri taletid – så holder det op med at være journalistik.
    Se mere
    • Du og 380 andre synes godt om dette.
    •  
      Tommy Hundskær Jespersen Det skal i bare vifte af jer Deadline.
    •  
      Johnny Peter Barsøe Godt gået Deadline. Lad bare ulvene hyle
    •  
      Preben Bastias Bech Så godt programmet, så slemt var det ikke. Hedegård har jo været fremme med rabiate udtalelser og kan vel tåle mosten
    •  
      Michael Laursen drs mossad tv sponsoreret af rothschild :)))
    •  
      Jonathan Rützou Vil I ikke være søde at få Selsing til at kommentere på interviewet? Er sikker på det øger den underholdningsmæssige værdi på DR2 gevaldigt
    •  
      Jesper Poulsen Har ikke den store ros til jer. Ikke pga. Måden interviewet foregik på, men fordi ligegyldige folk som mener at ytringsfrihed er det samme som frit lejde til at beskylde folk for pædofili, bør ties ihjel, i stedet for at høres hele tiden.
    •  
      Maxus Marc Haagensen Så er der jo ikke så meget at komme efter...
    •  
      Manyar Parwani Synes at det var godt journalistik - mere af det tak på alle fronter! Meget mere spændende end X-factor og for lækker til Love! Tak af hjertet!
    •  
      Satnam Singh Det er en afledningsmanøvre for at fjerne fokuset på substansen af interviewet.... I stedet vil de rette fokus på formen....
    •  
      Susanne Voss Pedersen Krasnik,- du er en folkehelt!
    •  
      Bjarke Rosenkilde At spørge om hvad som helst, er ikke det samme som uafladeligt at afbryde, tale i munden på, og behandle ofret med en underliggende diskurs, med placering af ansvar og skylden, og ikke mindst retfærdiggørelse af egne handlinger og synspunkter. Hvorfor oplyses seerne ikke om det forhold, at Martin Krasnik indtager rollen som djævlens advokat? Ligesom det heller ikke fremgår hvad der ligger til grund for dette ønske? Er rollen som djævlens advokat særligt saglig?
    •  
      M Eimal Ahmady Krasnik er et forbillede for kritisk journalistik. Keep it on
    •  
      Jan Eskildsen And as if this weren’t more than obscene enough, Krasnik thereupon proceeded to argue – and this seemed to be his intended coup de grâce – that Lars is so extreme that, as he put it, “you are more and more isolated even among the opponents of Islam.” In an effort to support this claim, Krasnik cited a January 2010 article in the newspaper Weekendavisen which quoted me as expressing dismay over Lars’s friendliness with the Vlaams Belang Party in Belgium. Yes, it’s true: Lars and I have disagreed openly over Vlaams Belang. News flash: unlike our jihadist enemies, Lars and I and other critics of Islam do not belong to a monolithic army, in thrall to a tyrannical, all-encompassing ideology. On the contrary, we disagree with one another, often vigorously and passionately, about any number of things. This is called freedom of thought. It’s exactly what we’re defending.

      If Krasnik wanted to know what I think about Lars, he might have sent me an e-mail. He didn’t.
    •  
      Poul Simonsen Vi har efter dette interwiev med Lars Hedegaar helt styr på hvad manden står for. VI BEHØVER IKKE GENTAGELSER. Lad en psykiater foretage næste interwiev under fire øjne.
    •  
      Else Stokholm Lars Hedegaard har flittigt brugt sin ytringsfrihed (selv om han begrænsede Enhedslistens og den unge RUC studerende Jihad Tahas). Det var på tide, at der blev rokket ved hans bastante udtalelser!
      Martin Krasnik
    •  
      Anne-marie Monrath Har aldrig tidligere set nogen stille Hedegaard et kritisk spørgsmål.
      Og det han skulle svare på var hans egne påstande, altså mine kan jeg som regel i søvne, men Hedegaard, han kunne intet.
      Han er simpelthen ikke vant til andet end rygklappere, det er et sygt miljø, det højreekstreme danske miljø!
    •  
      Charhe Musa Det var et rigtig godt interview !
    •  
      Keyvan Bamdej Pressen skal jo også have noget at skrive om - derfor alle de her hvirvelvinde udmeldinger. Savner i den grad en mere nøgtern, undersøgende og tilbundsgående presse.
    •  
      Anne-marie Monrath De larmer altid når de oplever at nogen går lidt til dem og forsvareren er Krarup, DFerne er meget tæt på Trykkefrihedsselskabet og al dets væsen.
    •  
      Kasper Juel Christensen Nu har jeg så også haft tid til at se dokumentaren, må sige at med den sidste Dokumentar omhandlende Lars Graverr fra SIAD i tankerne, ligner det et yderst manipulerende DK - og det blkiver da om noget til vand på Lars Hedegårds mølle - ser ikke at LH på nogen måde blev klædt af!!!, nærmere forsøgt snigmyrdet på et tyndt grundlag - føj DR - det er satme ikke i orden for MINE LICENS PENGE !!!!!!!!
    •  
      Tahir Cavras Giver ikke meget for deres etik, for den har ikke været eksisterende før nu
    •  
      Claus Bjarke Ostenfeldt Christiansen Hvor var det dog befriende for en gang skyld at opleve velresearchet kritisk dybdeborende journalistik. Der er efterhånden meget langt mellem snapsene, men det vi så da Lars Hedegaard var i den varme stol, var intet mindre end et skole eksempel på hvordan et interview bør foregå. og så er det sådan set ligegyldigt hvad man mener om Lars Hedegaard, i øvrigt. Mere af det tak!!
    •  
      Zaigham Saghir Fantastisk interview, giver gerne dobbelt licens hvis det fordrer lignende journalistisk benarbejde og excellence!
    •  
      Claus Madsen Det var et fedt interview - skarpe spørgsmål, dygtigt styret, kritisk dybdeborende vinkel, grundig forhåndsresearch - mao. god journalistik !
    •  
      Søren Kongegaard Når Lars Hedegaard betragter sig selv som ytringsfriheds forekæmper, virker det da lidt underligt, at man ikke kan stille ham kritiske spørgsmål...
    •  
      Jaboc Wee Tænk hvis man en dag skulle se en journalist gå til en politiker med samme iver. Hvem ved, måske det ligefrem kunne føre til, at journalisterne fik lidt at den tabte troværdighed tilbage
    •  
      Heidi Madsen Så kan Søren Krarup og CO godt holde mund, der er ikke noget som helst at komme efter!!!
      Giv dem en stor pakke tudekiks!
    •  
      Bernhard Hagen Krasniks interview var i topklasse. Folk der taler om karaktermord ved helt oplagt ikke hvad ordet betyder. Venstres forsøg på at få BT til at skrive om Thornings hang til luxus var et forsøg på karaktermord. Troels Lund Poulsens forsøg på at få Stephen Kinnock dømt for skattefusk var et forsøg på karaktermord. Under formandsopgøret mellem Auken og Nyrup begik Nyrup-fløjen karaktermord på Auken ved at sprede rygter om han var på valium. - Det som kendetegner et karaktermord er at man går efter manden og ikke efter sagen. - Krasnik gik aldrig efter manden - kun efter sagen. Hele interviewet var baseret på ting som Hedegaard har skrevet og sagt gennem årene. Hedegaard fik god tid til at svare. - Når det virkede så stærkt, så var det fordi Krasnik gennem sine stilfærdige spørgsmål fik Hedegaard til selv at afsløret vanviddet i Trykkefrihedsselskabets ideologi.
    •  
      Erik Olsen Modstanderne af det ! Burde nok spørge sig selv, om ikke deres måde at opfatte tingene på, er fordrejet af noget, må en påført frygt, hvor der ikke er noget at frygte!
    •  
      Bjarke Rosenkilde Ja men så må vi på den igen, Jacob Mollerup
      Du er jo med eller mod din vilje udpeget som seernes advokat.
      Nu håber jeg du tager den rolle lige så alvorlig som Krasnik, rollen som djævlens advokat.
      Det kan tage stilling til bagefter.
      Vrøvlehistorien fra Heidi tager desværre ikke stilling til min klage.
      Derfor:
      At spørge om hvad som helst, er ikke det samme som uafladeligt at afbryde, tale i munden på, og behandle ofret med en underliggende diskurs, med placering af ansvar og skylden, og ikke mindst retfærdiggørelse af egne handlinger og synspunkter. Hvorfor oplyses seerne ikke om det forhold, at Martin Krasnik indtager rollen som djævlens advokat?
      Ligesom det heller ikke fremgår hvad der ligger til grund for dette ønske?
      Er rollen som djævlens advokat særligt saglig?
      Venlig hilsen

      Bjarke Rosenkilde
    •  
      Jette Anne-Marie Hansen Det er frygteligt at sige det, men uanset hvor lidt sympati jeg almindeligvis har for Hedegaard - og for hans væbner i denne sammenhæng, Søren Krarup - så synes jeg at Martin Krasnik var uprofessionel og følte det næsten pinligt at mærke hans underlige investering i at nakke Lars Hedegaard. For det handlede det jo om. Hedegaard skulle ned med nakken. Krasniks måde at angribe... og angribe og angribe Hedegaard på efterlod jo ikke noget rum for Hedegaard til at forklare sig i. Krasniks hånlige og tydeligt fremviste mistillid er ikke en måde at behandle et interviewoffer på. Hvad var det for en investering fra Krasniks side? Når man læser uddraget af Krasniks invitationsmail til Hedegaard forud for udsendelsen, må man direkte krympe sig, så pinligt er det: »Jeg er en stor beundrer af din vedholdenhed og dit mod til at sige din mening! Det glæder mig utroligt meget, at du klarede det kujonagtige, rædsomme angreb på dig og er konstant forundret over den udbredte, manglende evne til at bakke dig klart og tydeligt op. Det ville være helt fantastisk og interessant at have dig i programmet til et langt interview«. Bvadr. Det er jo det rene hykleri! Hvorfor ikke invitere Hedegaard ind på et langt mere neutralt grundlag og så gå til ham med køligt kritiske spørgsmål? Ja, jeg undrede mig. Ikke mindst fordi Martin Krasnik faktisk ligger på linje med Hedegaard i mangt og meget, hvad angår holdningen til muslimsk kultur (»På guds side« eller hvad det er Krasnik plejer at kalde det). For mig lignede det at Martin Krasnik havde behov for at angribe Lars Hedegaard for derved at lægge afstand til de problematiske træk ved sin egen kritik af Islam.
    •  
      Else Stokholm Bjarke Rosenkilde: Hvorfor bruger du udtrykket "Djævlens advokat" her?
      Jeg har set interviewet adskillige gange. Lars Hedegaard fik lov til at svare, men ofte gik han i stå, tøvede, mumlede lidt. Så er det i orden, at intervieweren griber ind. Lars Hedegaard er en særdeles scenevant person!
    •  
      Jens Røgind Måske skulle Hans gå i dybden i sin avis - det vil jeg se frem til...
    •  
      Samir Badran @Kasper Juel Christensen, nu er det tilfældigvis ikke kun dine licenspenge, der går til DR. Vi andre betaler også licenspenge, og jeg kan vist roligt sige, at vi er et flertal, der er ganske tilfreds med udfaldet af interviewet.
    •  
      Poul Blak Ja ja, men nu handler "sagen" her sig om, hvordan man som anmodende interviewer får krogen i en fisk, og hvordan man IKKE gør.
    •  
      Jan Eskildsen Her er lidt om det, DR og krasnikkerne forsvarer
      http://www.youtube.com/watch?v=gp3vGdHgrOk
    •  
      Kristian Tørning Kan deadline redaktionen så ikke linke til et andet deadline interview, der er lige så hårdt? Jeg går ud fra, at I ikke opfandt en ny stil til interviewet med Lars...
    •  
      Bjarke Rosenkilde DR. Den måde I behandler kunderne på giver associationer til ordet: Røvhuller. DR er en fælles indstitution der også gerne skulle overleve Jer. Er I sikre på, den diskurse politik I har valgt sikrer dette formål?
    •  
      Mikkel Andreassen Det var et fremragende interview, ganske og aldeles sobert og fair.
    •  
      Tommy Hundskær Jespersen Laveste fællesnævner har talt i tråden, ingen nævnt, ingen glemt, go´ Deadline og ISÆR Martin Krasnik
    •  
      Kristian Tørning Jeg kan ikke huske, at deadline har lavet et interview der bare minder om. Er der nogen andre der kan linke til noget?
    •  
      Anita Eriksen Adeledes fremragende interview, den klædte totalt Lars Hedegaard af og viste personen som han er. Det var jo ikke en klap hinanden på ryggen aften.