lørdag den 2. november 2013

3. november er dag 307 i året. I Danmark foregår Kalkunjagten lige nu på Lars Løkke Rasmussen"



3. november er dag 307 i året i den gregorianske kalender .

Der er 58 dage tilbage af året.

Dagens navn er Hubertus.





Hubertus (ca. 656 – 30. maj 727), frankisk biskop. Blev i 722 Lièges første biskop. Ridder.



Hubertus eller Hugbert af Liège/Lüttich var længe en lokal helgen, knyttet til Ardennerne og det nordlige Rhinland, uden forbindelse med jagt. Dyrkelsen af ham tog først fart i 1400-tallet. Ifølge en sen legende så han på en jagt, som blev holdt en helligdag, en hjort med lysende takker eller et kors. Herefter besluttede han sig for at holde op med at gå på jagt. Legenden drejede sig oprindelig om Skt Eustachius, og blev først i senmiddelalderen bragt i forbindelse med Hubertus, som da blev jægernes helgen og skytspatron. [1] Hans helgendag er 3. november.



Hubertusjagten er en jagt til hest, der foregår hvert efterår. Den er opkaldt efter jagtens skytshelgen Hubertus.



Den mest kendte i Danmark foregår første søndag i november i Dyrehaven nord for København. Den har været arrangeret af Sportsrideklubben siden klubbens stiftelse i 1900. Der rides også Hubertusjagt på Bornholm, på Fyn og i Århus. Godset Frijsenborg i Jylland havde i det 19. århundrede en privat egentlig jagt med hunde (fox hounds) og heste efter engelsk forbillede.





1997 - Poul Nyrup Rasmussen undskylder sin klodsede håndtering af sagen omkring Salman Rushdies besøg i Danmark.



I Danmark foregår Kalkunjagten lige nu på Lars Løkke Rasmussen, denne jagt er gået i selvsving”





Hvorfor ser du splinten i din broders øje, men lægger ikke mærke til bjælken i dit eget øje? Hykler, tag først bjælken ud af dit eget øje; så kan du se klart nok til at tage den splint ud, som er i din broders øje.



Igen kan vi sagtens få det til at lyde næsten som det, vi går og siger: fej for din egen dør først! Man skal ikke kaste med sten, når man selv bor i et glashus! Forskellen er, at vores gode leveregler aldrig rækker ud over det rent moraliserende. Og selv den bedste moral når aldrig ud over at være et lille fedtet husholdningsregnskab. Et lille fedtet regnskab, der sikrer, at vi ikke kommer til at skylde de andre, mere end de skylder os, således at ingen i virkeligheden skylder nogen noget. Jeg har givet kærlighed, tilgivelse og hjælp i nøjagtig samme omfang, som jeg har modtaget kærlighed, tilgivelse og hjælp. Denne balance i tingene er, hvad moral handler om; moralen har vi, fordi vi er dem, vi er. Men der findes midt iblandt os et Guds rige, som betyder frihed for moralens små fedtede regnskaber



Du ønskes en dejlig søndag”

Den mest kendte i Danmark foregår første søndag i november i Dyrehaven nord for København.
Den mest kendte i Danmark foregår første søndag i november i Dyrehaven nord for København.