fredag den 2. august 2013

3. august er dag 215 i året. Man er bagklog når man ikke tænker sig om"





3. august er dag 215 i året. Man er bagklog når man ikke tænker sig om"

3. august 2013 kl. 07:33



3. august er dag 215 i året i den gregorianske kalender. Der er 150 dage tilbage af året.

Nikodemus dag. Nikodemus var en jødisk skriftklog, der blandt andet omtales i Johannesevangeliet.





De skriftkloge og Jesus

Jesus havde ikke fået en skriftkloges uddannelse, Men blev jævnligt kaldt for rabbi og underviste. Johannes gengiver jødernes forundring over dette forhold:

"Hvordan kan han have forstand på Skriften, når han ikke er oplært i den?" Jesus svarede dem: "Min lære er ikke min egen, men hans som har sendt mig"

Jesus er flere gange i konfrontation med farisæerne og de skriftkloge, Hvad der i dag har givet denne gruppe et negativt eftermæle, Trods deres store indsats og vigtige rolle i datidens samfund.



Bagklog

Man er bagklog, når man ikke tænker sig om, og sandheden efterfølgende går op for én.

Bagklog er et af de få ord, som vi helt præcist ved, hvordan er opstået. Vi kan takke gymnasielærer Ole Strahm for ordet, omend det ikke var ham, der brugte det.

Ole Strahm underviste på Østre Borgerdyd Gymnasium fra 1954 til 1972, og han yndede at bruge frasen " Der tænkte du vist mere med bagen end med hovedet", Når en studerende gav et dumt svar. Især hvis vedkommende ikke havde tjekket sine kilder grundigt nok. De andre studerende drillede efterfølgende Ole Strahms ofre ved at kalde dem bagkloge.

Vi kender i dag også udtrykket, "Det er let at være bagklog", Underforstået, at det er lettere at tænke med bagdelen end at tjekke sine kilder.





Du danske sommer, jeg elsker dig, skønt du så ofte har sveget mig. Snart kolde farver i sky og vand, snart nøgne piger ved hver en strand. Mer, mer, mer jeg dog dig elsker, hver gang du ler. Du er i sindet jo lunefuld, dog hjertet inderst er pure guld, et eventyr er dit glade navn, og blomster lyser ud af din favn. Korn, korn, korn i drømme gror under månens horn.



Weekenden er på vej efter en varm nat”

Sommeren forsætter dejligt”

Solen forsætter dejligt”



Du ønskes en god weekend”

-o:)-o:)-o:)
Weekenden er på vej efter en varm nat”
 


Sommeren forsætter dejligt”
 


Solen forsætter dejligt”
Weekenden er på vej efter en varm nat” Sommeren forsætter dejligt” Solen forsætter dejligt”