fredag den 24. august 2012

25. august er dag 238 i året. At være eller ikke være det kan man lære,

25. august er dag 238 i året. At være eller ikke være det kan man lære,

af Leif Jørn Tullberg den 25. august 2012 kl. 06:25 ·
 



25. august er dag 238 i året i den gregorianske kalender.
Der er 128 dage tilbage af året.
Ludvigs dag. Dagen har fået navn efter den franske konge, Ludvig den Hellige (den 9.), der døde under et korstog i 1270.
Det er nationaldag i Uruguay.

Ludvig 9. af Frankrig, Ludvig den Hellige, (fr. Louis, Saint Louis) (25. april 1214 eller 1215 i Poissy – 25. august 1270 i Tunis) var konge af Frankrig 1226-1270.
Ludvig 9. var søn af Ludvig 8. og Blanka af Kastilien. I 1234 blev han gift med Margareta af Provence (1221-1295), der var datter af greve Raimund-Berengar af Provence og grevinde Beatrice af Savojen.
Det gyldne århundrede
Det 13. århundrede er gået over i fransk historie som "le siècle doré de St Louis" ("Ludvig den Helliges gyldne århundrede"). På det tidspunkt nåede Frankrig et højdepunkt såvel inden for økonomien som inden for udenrigspolitikken. Ludvig den Hellige rådede over den største hær, og han regerede det største kongerige i datidens Europa. Landet blev centrum for kunsten og den elegante, intellektuelle livsførelse som blandt andet sås på Sorbonne. Kongens ry som troende og retfærdig var udbredt allerede i hans levetid, og man valgte ham ofte til at afgøre stridigheder rundt omkring i Europa. Han blev anset for at være primus inter pares (den første blandt ligemænd).
Byen Saint-Louis-de-France i den canadiske provins Québec, Saint Louis i det nuværende USA og søen Lac Saint-Louis i Québec er alle opkaldt efter Ludvig 9. af Frankrig. Det samme gælder byen Saint-Louis i Senegal.
"
At være eller ikke være det kan man lære,
men at være noget for nogen når det behøves det er sagen”
Men det er ikke sagen hvis hævn er sagen”
Solen skal være sagen,
"
Men det er knald fald salg tjald”
Havet et er lykken kærlighed er styrken”
Har du tilgivet”
"
Nå ikke så kom i gang”
Med tju og bang”
Med ramasjang”
Ellers er det på tide”

Solen er din styrke”
Men også din svaghed”
Kærlighed er din Styrke”
Men også din svaghed”
Lad livet komme til dig”
"God weekend""-o:)-o:)-o:)


Skagen"