fredag den 16. oktober 2015

Så de lytter de ikke længere til andres synspunkter.


16. oktober er dag 289 i året i den gregorianske kalender.
Der er 76 dage tilbage af året.
Dagen er Verdens fødevaredag.
...
Gallus dag.
.
Almen dannelse er et begreb, der bruges om en bestemt helhed af viden, færdigheder og holdninger.
Helheden er afgrænset i forhold til det, som de toneangivende i samfundet til enhver tid betragter som det nødvendige minimum for at kunne begå sig.
Derfor er indholdet også under konstant forandring, selv om man ofte fastholder begrebet som en fast, kulturbærende grundstamme i personlighedsdannelsen.
.
Almendannelsen er den del af dannelsen, der ikke er specifik faglig orienteret. "at man giver den enkelte mulighed for at udvikle en personlig myndighed, der sætter vedkommende i stand til at reflektere over sit eget forhold til sine medmennesker, natur og samfund.
.
Dannelsesprocessen får sin særlige karakter derved, at det ikke er et passivt stof, der skal dannes, men et aktivt væsen af samme art som opdrageren, blot med en anden individualitet.
En god dannelsesproces er derfor ikke et resultat af tvang, men forudsætter tværtimod et ønske om at blive dannet.
Til gengæld sker det meget ofte at nogle personer glemmer en del af dannelses processen og i stedet indlærer diverse uvaner:
Meget ofte vil personer med Stor ‘succes’ blive enerådige og magtfuldkomne”
Så de lytter de ikke længere til andres synspunkter, men bruger alle kræfterne på at forsvare egne synspunkter i stedet for at lytte og lære og blive klogere.
.
Du ønskes en god fredag, glæd dig over det gode.