lørdag den 11. december 2021

Berlingskes tilgang til sexisme.

 

 Anders Krab-Johansen svarer på ledelseskritik: Her er lidt fakta om Berlingskes tilgang til sexisme

I Berlingske Media dømmer vi ikke folk på baggrund af rygter, svarer koncernchef på kritik af virksomhedens sexisme-håndtering.


Min tilgang til sexisme i Berlingske Media er ganske enkel: Jeg accepterer ikke sexisme, og hvis det sker, har vi en klar proces. Ingen skal stå alene. Derfor var jeg overrasket over at læse skribent og taleskriver Lawand Hiwa Namos indlæg om sexisme i mediebranchen.

Læs også: Dyrby og Krab-Johansen bør være fortid i mediebranchen

 

Derfor lidt fakta til Politikens læsere. Tre uger efter Sofie Lindes modige opsang ved Zulu Awards i september sidste år igangsatte Berlingske Media en intern sexismeundersøgelse bistået af specialister fra Human House. Den omfattede 581 medarbejdere på B.T., Berlingske, Weekendavisen, Euroinvestor, alle kommercielle medarbejdere og alle kontoransatte. Alle fastansatte, praktikanter, elever og studentermedhjælpere blev spurgt, og 81 procent svarede. Undersøgelsen omfattede uønsket seksuel opmærksomhed eller kønsdiskrimination de seneste 10 år. Det var en fuld gennemlysning af husets kultur.

Derfor er Lawand Hiwa Namos beskrivelse af håndteringen af sexisme i Berlingske Media forkert. Det gælder også håndteringen af konkrete sager. Det seneste år har vi uddannet hr, arbejdsmiljørepræsentanter, tillidsrepræsentanter og alle ledere i håndtering af sexisme. Alle medarbejdere har deltaget i workshop om sexisme, og alle nye medarbejdere og praktikanter bliver introduceret til vores regler og procedurer, når de starter.

Vi dømmer ikke folk på, hvad de måske eller måske ikke har gjort i fortiden

Det er urealistisk, at vi kan undgå sager om krænkelser, når flere hundred mennesker arbejder sammen. Forskellen fra før til nu er, at vi har klare retningslinjer: Vi accepterer ikke sexisme, og hvis det sker, har vi en klar proces. Ingen skal stå alene.

Som øverste chef for Berlingske Media forventer jeg, at alle opfører sig ordentligt. Vi dømmer ikke folk på, hvad de måske eller måske ikke har gjort i fortiden. Vi dømmer ikke på baggrund af rygter.

Jeg tager ansvar for, hvad der sker på min vagt. Vi får sager undersøgt grundigt af eksterne eksperter, så begge sider og eventuelle vidner bliver hørt. Sagerne er komplekse, og det første indtryk er ikke altid den endelige konklusion.

Lad mig slutte med at sige tak til de modige kvinder, der stod frem i dokumentaren om TV 2, der blev sendt på Discovery+ i mandags. Mange af dem er mine tidligere kollegaer. I har sat lys på den mørke side.

Citat fra Politiken..

 

 

 

 

 

 

 

 

https://politiken.dk/del/VPdPlYAAmYTQ