lørdag den 23. oktober 2021

Hovmod for fald

 

Hovmod for fald

Hævn er dog langtfra hele forklaringen. De oplysninger, som indtil videre er kommet frem, kan ende med at rejse en så skarp kritik af Statsministeriets rolle, og dermed også Mette Frederiksens ansvar, at en ny rigsret nøgternt set vil kunne være på sin plads.

 

I første omgang kræver det imidlertid, at minkkommissionen rent faktisk retter kritik af netop statsministeren, og det er endnu usikkert.

 

I Instrukskommissionens beretning, som dannede grundlag for rigsretssagen mod Inger Støjberg, konkluderes det, at daværende statsminister Lars Løkke Rasmussen ikke kunne drages til ansvar: »Statsministeriets rolle i sagen ses ikke at give grundlag for at foretage nogen ansvarsvurdering i forhold til de involverede embedsfolk fra Statsministeriet,« hed det i beretningen.

 

Inden minkkommissionen afgiver sin beretning, hverken kan eller skal det foregribes, om Mette Frederiksen vil blive reddet af en lignede konklusion. Og selv hvis minkkommissionen skulle kritisere statsministeren direkte, er det heller ikke givet, at et flertal i Folketinget vil stemme for en rigsretssag mod Mette Frederiksen.

 

Alarmlamperne blinker ikke desto mindre over Statsministeriet, og minkskandalen udstiller, hvordan virkeligheden kan ændre sig hurtigt i politik. Den kraftfulde beslutsomhed, som Mette Frederiksen og Barbara Bertelsen blev hyldet for i begyndelsen af coronakrisen, kan i de kommende måneder skabe seriøse problemer for statsministeren. Departementschefen kan ende med at få grueligt ret: Minkskandalen tegner livsfarlig for S-regeringen.

Citat fra Information af Lars Trier Mogensen.

https://www.information.dk/indland/2021/10/minkskandalen-kan-udvikle-livsfarligt-mette-frederiksen?utm_source=follow&utm_medium=email&utm_campaign=skribent