tirsdag den 30. juli 2013

31. juli er dag 212 i året. Det er nærmest lige som på med Pilen Palle"

31. juli 2013 kl. 06:01



31. juli er dag 212 i året i den gregorianske kalender. Der er 153 dage tilbage af året.



1792 - Grundstenen lægges til FrihedsstøttenVesterbro i København. Den rejses til minde om ophævelsen af Stavnsbåndet fire år forinden.



1932 - I Tyskland bliver Adolf Hitlers NSDAP landets største parti med 37,8 % af stemmerne og 230 mandater i Rigsdagen.



Kilimanjaro” Kilimanjaro, eller Mont Kilimanjaro er Afrikas højeste bjerg; 5.895 m. Bjerget ligger i Tanzania nær grænsen til Kenya og hæver sig 4.800 m over det omgivende landskab. Bjergmassivet omfatter tre vulkantoppe, der blev dannet som en del af Rift Valley for 1/2-3/4 mio. år siden. Ingen af vulkanerne er reelt aktive, men Højeste punkt er Uhuru Peak (Kibo) 5895 m, mens de øvrige toppe er Mawenzi 5.149 m og Shira 3.962 m. Der er fumarole aktivitet på toppen af Kilimanjaro i bunden af selve krateret og jorden er også varmere end de klimatiske forhold betinger. På basis af dette har geologer anslået, at der findes smeltet materiale omkring 400 meter under overfladen. Men det sidste reelle udbrud fandt sted for ca. 10.000 år siden, så vulkanen må betegnes som sovende. Det betyder, at den godt kan komme i udbrud igen selv om sandsynligheden er meget lille. Shira var det første krater til at slukkes, hvilket skete for flere hundrede tusinde år siden. Det er en lille periode i geologisk sammenhæng, men stor nok til, at erosionen er skyld i, at krateret i dag er det laveste af de tre. Samtidigt erkendes krateret ikke tydeligt, da et senere udbrud fra Uhuru krateret næsten fyldte Shira krateret med lava. Lavaen fra dette udbrud flød også hele vejen rundt om Mawenzi og danner derfor det plateau den mest populære rute, Marangu ruten, krydser på sin vej mod Kilimanjaros top.



Mariehøns”

Det er sommer når de kommer”

De lever af bladlus”

Men de virker meget sommeragtagtige”

De dobbelte tanker er uforståelige”

De virker nærmest uopnåelige”



Putin er fremme med store stunt”

Måske er det et kæmpe flop”

Men helt oprigtigt er vi ikke ligeglade”



Det er nærmest lige som på med Pilen Palle”

Du vandt” eller dit nummer er trukket ud”

Der kommer hverdag mange mails med alt mulig gøgl”

Desværre kan man ikke afmelde det meste” øv øv”



Det er en regnfuld morgen. Det er helt dejligt med lidt kølighed”

Det er hurtigt at varmen bliver lige nok, men vi vil gerne have solen tilbage, så skal vi ikke klage”

Du ønskes en god onsdag”
-o:)-o:)-o:)
Kilimanjaro” Kilimanjaro, eller Mont Kilimanjaro er Afrikas højeste bjerg; 5.895 m. Bjerget ligger i Tanzania nær grænsen til Kenya og hæver sig 4.800 m over det omgivende landskab.
Kilimanjaro” Kilimanjaro, eller Mont Kilimanjaro er Afrikas højeste bjerg; 5.895 m. Bjerget ligger i Tanzania nær grænsen til Kenya og hæver sig 4.800 m over det omgivende landskab.