søndag den 25. november 2018

Premierminister Theresa May har skrevet et brev til nationen, der beskriver hvorfor hun mener, at offentligheden burde bakke op om sin Brexit-aftale.





"Da jeg blev premierminister, havde Det Forenede Kongerige netop stemt for at forlade EU.

"Fra min første dag i jobbet vidste jeg, at jeg havde en klar mission for mig - en pligt til at opfylde på dine vegne:
At respektere resultatet af folkeafstemningen og sikre en lysere fremtid for vores land ved at forhandle en god Brexit-aftale med EU.

"Gennem de lange og komplekse forhandlinger, der har fundet sted i løbet af det sidste halvandet år, har jeg aldrig mistet synet af denne pligt.

"I dag er jeg i Bruxelles med den faste hensigt om at nå til en Brexit-aftale med lederne af de 27 andre EU-lande.

"Det vil være en aftale, der er i vores nationale interesse - en, der virker for hele vores land og alle vores mennesker, uanset om du har stemt 'Forlad' eller bliv.

"Det vil respektere resultatet af folkeafstemningen.


"Vi vil tage kontrol over vores grænser tilbage ved at sætte en stopper for den frie bevægelighed for mennesker en gang for alle.

"I stedet for et indvandringssystem baseret på hvor en person kommer fra, vil vi bygge en baseret på de færdigheder og talenter en person har at tilbyde.
"Vi vil tage kontrollen over vores penge tilbage ved at sætte en stopper for store årlige betalinger til EU.

"I stedet vil vi kunne bruge britiske skatteyderes penge på vores egne prioriteter, som de ekstra £ 394 millioner om ugen, som vi investerer i vores langsigtede plan for NHS.

"Og vi vil tage kontrol over vores love tilbage, ved at afslutte EU-Domstolens jurisdiktion i Det Forenede Kongerige.

"Fremover vil vores love blive lavet, fortolket og håndhævet af vores egne domstole og lovgivere.

"Vi vil være ude af EU-programmer, der ikke virker i vores interesse: Ud af den fælles landbrugspolitik, der har svigtet vores landmænd, og ud af den fælles fiskeripolitik, har det svigtet vores kystsamfund.

"I stedet vil vi være i stand til at udforme et system for landbrugsstøtte, der virker for os, og vi vil igen være en selvstændig kyststat med fuld kontrol over vores farvande.

PM - her skriver hendes konferencetale i 2017 - har skrevet et brev til det britiske folk om Brexit
"Aftalen beskytter også de ting, vi værdsætter.

"EU-borgere, der har bygget deres liv i Det Forenede Kongerige, vil have deres rettigheder beskyttet, ligesom britiske statsborgere, der bor andre steder i EU.

"Et frihandelsområde vil gøre det muligt for varer at flyde let over vores grænser og beskytte de mange dygtige job i hele landet, der er afhængige af integrerede forsyningskæder.

"Fordi vores europæiske venner altid vil være vores allierede i kampen mod terrorisme og organiseret kriminalitet, vil aftalen sikre, at sikkerhedssamarbejdet fortsætter, så vi kan holde vores folk trygge.

"Som Det Forenede Kongeriges premierminister har jeg fra dag ét været fast besluttet på at levere en Brexit-aftale, der fungerer for alle dele af vores land - for England, Skotland, Wales og Nordirland, for vores oversøiske territorier som Gibraltar, og også for Kronens afhængigheder.

"Denne aftale vil gøre det.

"Vigtigt vil det beskytte vores britiske integrations integritet og sikre, at der ikke er nogen hård grænse mellem Nordirland og Irland - så folk kan leve deres liv som de gør nu.

"Det er en aftale for en lysere fremtid, som gør det muligt for os at udnytte de muligheder, der ligger foran.

"Udenfor EU vil vi kunne underskrive nye handelsaftaler med andre lande og åbne nye markeder i de hurtigst voksende økonomier rundt om i verden.

"Med Brexit afgjort vil vi være i stand til at fokusere vores energier på de mange andre vigtige problemer, som vi står over for her i hjemmet: holde vores økonomi stærk og sørge for, at alle samfund deler velstand, at sikre vores NHS for fremtiden og give hvert barn en god start i livet og opbygning af hjemmet, som familierne har brug for, takler de brændende uretfærdigheder, der holder for mange mennesker tilbage og bygger et fremtidigt land, der virkelig virker for alle.

Tilbagetrækningsaftalen - hvad det hele betyder
Hvad sker der, hvis parlamentsmedlemmer afviser Brexit deal?
"Den 29. marts næste år vil Det Forenede Kongerige forlade Den Europæiske Union.

"Vi vil så starte et nyt kapitel i vores nationale liv. Jeg vil have det til at være et øjeblik for fornyelse og forsoning for hele vores land.

"Det skal markere punktet, når vi lægger mærkerne 'Leave' og 'Remain' til gode, og vi kommer igen sammen som et folk.

"For at gøre det skal vi fortsætte med Brexit nu ved at komme bag denne aftale.

"Parlamentet vil have mulighed for at godkende den om et par uger, når det har en vigtig afstemning om den aftale, jeg håber at få i dag.

"Jeg vil kæmpe med mit hjerte og sjæl for at vinde denne afstemning og for at levere denne Brexit-aftale til gavn for det britiske  folk."


  • http://politiken.dk/6859784