fredag den 7. marts 2014

Kvindernes internationale kampdag"

 
8. marts er dag 67 i året i den gregorianske kalender.

Der er 298 dage tilbage af året.

...
Dagens navn er Beate eller Beata.

Kvindernes internationale kampdag.

 

Kvindernes internationale kampdag eller den internationale kvindedag, 8. marts, er en mærkedag for kvinders stilling i verden. Dagen markeres også af FN, og i mange lande er det en national helligdag. Kvindernes internationale kampdag blev indstiftet i 1910, og i 1977 vedtog FN en resolution som anbefaler fejring af en international kvindedag.

 

I en del lande fejres dagen ved at kvinder får gaver og blomster og et "tillykke med kvindedagen" – en gestus som mange feminister dog reagerer mod, Da de ikke finder at der er grund til at ønske til lykke med en dag, som har til formål at rette opmærksomheden mod ulige stilling i samfundet.

 

I Kina fejres det ved at kvinder har en halv fridag den 8. marts.

 

Ligestilling mellem kønnene indebærer at mænd og kvinder har lige pligter, rettigheder og muligheder inden for alle væsentlige områder af livet. Den kræver bl.a. en lige fordeling af magt og indflydelse, samme muligheder for økonomisk uafhængighed, lige vilkår i erhvervsvalg, arbejde og udviklingsmuligheder på arbejdet, lige adgang til uddannelse, samme muligheder for udvikling af personlige interesser, talenter og ambitioner, delt ansvar for hjem og børn og frihed fra kønsrelateret vold.

 

I Danmark og mange andre lande betragtes ligestilling som ønskværdig, men på en række områder mangler ligestilling endnu.

 

Måske burde man kigge mere på ligestillingen”

På mange felter er kvinden manden overlegen, Men forskellen fra mænd er at det siger kvinden ikke”Du ønskes en god dag""med Sol"-o:)-o:)-o:)

På mange felter er kvinden manden overlegen
Sol"-o:)-o:)-o:)
På mange felter er kvinden manden overlegen Sol"-o:)-o:)-o:)