mandag den 10. september 2012

11. september er dag 255 i året.Det er ekstremt udsædvanligt det der skete 11 sept. 2001.

11. september er dag 255 i året.Det er ekstremt udsædvanligt det der skete 11 sept. 2001.

af Leif Jørn Tullberg den 11. september 2012 kl. 06:00 ·
 
11. september er dag 255 i året i den gregorianske kalender.
Der er 111 dage tilbage af året.
Hilleberts dag. En biskop i Tours, som døde i 1134.

Terrorangrebet den 11. september 2001 (ofte omtalt som 9/11 eller blot den 11. september), var en række koordinerede terrorangreb mod USA, der blev udført tirsdag den 11. september 2001. Om morgenen den 11. september 2001 kaprede nitten mænd med tilknytning til al-Qaeda fire passagerfly.[1][2] Terroristerne styrede to af flyene ind i World Trade Centers "tvillingetårne" (Twin Towers) i New York; et fly i hvert tårn, hvilket fik begge tårne til at kollapse på mindre end to timer. Flykaprerne på det tredje fly styrede flyet ind i Pentagon-bygningen. Passagererne på det fjerde kaprede fly forsøgte at overtage kontrollen over flyet, hvilket førte til at det styrtede ned på en mark i Pennsylvania. Der er stadig spekulationer om det fjerde flys mål, men man formoder, at det har været et sted i den amerikanske hovedstad Washington DC. Ifølge hjernen bag terrorangrebet, Khalid Sheikh Mohammed, skulle flyet have ramt United States Capitol, hovedsædet for USA's Kongres.[3] Ingen af de ombordværende på de fire kaprede fly overlevede.
Antallet af dødsofre for angrebene er sat til 2.973, eksklusiv de 19 flykaprere.[4] Et overvældende flertal af de omkomne var civile, herunder også statsborgere fra over 70 lande.[5] Desuden døde én person af lungesygdom, fem måneder efter terrorangrebet, hvilket blev føjet til det officielle dødstal i 2007.[6]
USA's reaktion førte til iværksættelsen af Krigen mod terrorisme. Selv om ingen tog ansvar for angrebene slog USA fast, at man ville gå i krig mod terroristerne og dem, der beskyttede dem. Krigen i henholdsvis Afghanistan og Irak blev bl.a. begrundet med hævn for dette angreb på USA. Andre resultater af angrebet var indførelsen af USA PATRIOT Act og Homeland Security Act. Som følge af terrorangrebet styrkede mange af verdens lande deres antiterrorlovgivning. Nogle af de amerikanske børser lukkede resten af ugen efter terrorangrebet, og havde ved genåbningen lidt et enormt tab, især i luftfarts- og forsikringsbranchen. Ødelæggelsen af flere milliard-dyre kontorbygninger forvoldte en alvorlig skade for økonomien i Lower Manhattan.
Skaderne på Pentagon blev repareret inden for et år, og man opførte Pentagon Memorial som et mindesmærke for de omkomne. Det nye World Trade Center-kompleks er i dag stadig under konstruktion, efter færdiggørelsen (som forventes at blive i 2013) vil 1 World Trade Center med sine 541 meter være en af de højeste bygninger i Nordamerika. Yderligere tre tårne er forventet opført mellem 2007 og 2012. Den 8. november 2009 åbnede Flight 93 National Memorial, og den første fase af byggeriet forventes at være klar til 10-årsdagen for angrebene den 11. september 2011. Den første genopbyggede bygning World Trade Center nr. 7 åbnede i 2006.

Det er ekstremt udsædvanligt det der skete 11 sept. 2001.
Lige nu er det daglige små ting der optager os og det har vi det fint med.

Skønne tanker Ræven mister sin røde farve når den er død,
Egernet finder nødder i pose”
Lamperne er slukket”
lyset lukket”
Nu er det sket vi fik set ind i lysets verden med alt vores færden.

Vi klapper til”
Det går sikkert i ged,
Men glæden ved at se vi tog fejl er større en at få ret”
Vi vil ikke sætte alt på et bræt”
Det kan ikke gøre mig træt”

Lyset er en pære det kan være,
Men mod solen ingen kan stå”
Det må alle forstå”
Creme, is jage det må vi smage”

Mokke okker dokker gøg og gokker”
God dag til dig”
Vi høres”
Vi tales”

-o:)-o:)-o:)
Amerika.