onsdag den 19. februar 2014

Ukraine har efter selvstændigheden for USSR været præget af en række indre spændinger"

 

20.
20. februar er dag 51 i året, i den gregorianske kalender. Der er 314 dage tilbage af året.

 

Dagens navn Eucharias. Han blev mod sit ønske udnævnt til biskop af Orleans, Og blev fængslet, da han modarbejdede frankernes konge, Karl Martel, i dennes bestræbelser på at blive enerådig kirkeværge. Eucharias døde i fængslet år 743.

 

 

Ukraine er en demokratisk republik, hvor den lovgivende, udøvende og dømmende magt er adskilt. Præsidenten vælges i flertalsvalg for femårsperioder og nominerer premierministeren. Nationalforsamlingen, Verkhovna Rada, må så bekræfte dette valg.

 

Krim har en speciel politisk status med eget parlament. Vedtagelser af dette parlament kan alligevel forkastes af den ukrainske forfatningsdomstol, hvis de skulle stride mod den ukrainske grundlov.

 

Landet har udstrakt lokalt selvstyre. Kommunale styrelser og borgmestre i byerne bliver valgt ved direkte valg og har kontrol over egne budgetter.

 

Efter løsrivelsen fra Sovjetunionen i 1991 domineres politikken i Ukraine fortsat af en omfattende statslig og bureaukratisk kontrol. Landet er præget af omfattende korruption, noget som staten indtil nu ikke har kunnet styre.

 

Den nuværende præsident Viktor Janukovitj er prorussisk. Han er modstander af medlemskab i NATO, men var indtil fornylig for medlemskab i EU, så længe det ikke ødelage forholdet til Rusland?
(men det ændrede sig pludselig  ved at han indgik aftale med Rusland)
 

 

Ukraine har efter selvstændigheden for USSR været præget af en række indre spændinger, der i 2005 førte til Den Orange Revolution, der medførte daværenede præsident Janukovitjs fald. Den Orange Revolution medførte dog ikke en afklaring af landets indre spændinger, der atter kom til udtryk i forbindelse med omfattende uroligheder i hovedstaden Kiev i februar 2014, hvis foreløbige kulmination fandt sted natten til den 19. februar 2014, hvor 25 mennesker omkom under urolighederne.

I aftes indgik parterne en aftale om våbenhvile, så derfor en fredelig nat.

 

Ja det er det vi tror vi ved

Men hvorfor prøver oppositionen ikke med fredelige midler at komme til orde”

Molotovcocktails, køller, brændende barrikader føre sjældent til noget godt og Borgerkrig er total deroute”

Gør vesten ikke oppositionen en bjørnetjeneste ved at støtte alt dette?? (Den Russiske Bjørn)Du ønskes en god dag,lad freden hvile og Solen skinne.-o:)-o:)-o:)

Molotovcocktails, køller, brændende barrikader føre sjældent til noget godt og Borgerkrig er total deroute”
Molotovcocktails, køller, brændende barrikader føre sjældent til noget godt og Borgerkrig er total deroute”