tirsdag den 22. september 2015

Selv enhedslisten kan blive klogere.



22. september er dag 265 i året i den gregorianske kalender.
Der er 100 dage tilbage af året.
...
Efterårsjævndøgn falder oftest den 22. eller 23. september, og mindre hyppigt 21. eller 24. september.
Mauritius' dag.

De stramninger på asylområdet, som højrefløjen har lavet, har spillet en betydeligt større rolle, end jeg havde regnet med, udtaler Johanne Schmidt-Nielsen.
Det har tidligere været Enhedslistens holdning, at stramningerne ikke kunne bruges til at reducere antallet af asylansøgere. Johanne Schmidt-Nielsen sagde for eksempel til Berlingske i 2013:
”Når antallet af asylansøgere i de senere år er steget, skyldes det konflikter og undertrykkelse ude i verden og andre forhold, der ikke kan reguleres fra Christiansborg – af selv et nok så fremmedangst flertal.”
Men efter flere tusinde flygtninge i løbet af de seneste to uger er kommet ind i Danmark, og har undladt at søge asyl, har Enhedslistens politiske ordfører en anden holdning.
Det, vi har konstateret, er, at der er tusinder af mennesker, der ved, at vi har strammet, og af den årsag vælger de Danmark fra.
Når enhedslisten argumenterede indtil for få uger siden med at sige, de her mennesker er så forfulgte og desperate, at de kommer uanset hvad, så var det forkert siger Johanne Schmidt-Nielsen, som nu siger nu hun har fuldstændigt undervurderet, hvor meget de signaler, som der sendes fra skiftende regeringer i Danmark har haft i forhold til, at man forsøger at skubbe ansvaret fra verdens flygtninge fra sig her i Danmark, hvor stor betydning. Og for den sags skyld også annoncerne.

Det er da dejligt at selv enhedslisten kan blive klogere, men nu skal flere på den fløj blive klogere og ikke skråsikkert melde dit og dat ud.

Du ønskes en god tirsdag, husk paraplyen.
-o:)-o:)-o:)