onsdag den 19. december 2012

20. december er dag 355 i året. "Jeg betaler rigeligt i skat."Stadig tvivl om Schurs skatteregning.

20. december er dag 355 i året. "Jeg betaler rigeligt i skat."Stadig tvivl om Schurs skatteregning

af Leif Jørn Tullberg den 20. december 2012 kl. 05:56 ·
20. december er dag 355 i året i den gregorianske kalender.
Der er 11 dage tilbage af året.
  • Dagens navn er Abraham.
  • Dagen er en af årets fire Tamperdage.
Navnet på tamperdag har intet at gøre med at tampe, det vil sige at slå med en tamp (et reb). Første led, tamper, har vi fra plattysk tamper, temper, forkortet af quatemper, "kvartal", der har optrådt i dansk som kvatember.
Baggrunden for både tamperdag og kvatember er en forkortelse og omdannelse af det latinske jejunia quattuor temporum, det vil sige de fire fastedage, en ved hvert kvartals begyndelse i den katolske kirke. På tamperdag kunne man tage varsel af vejret frem til næste tamperdag, men først og fremmest holdtes der rundt om i landet den særlige domstol tamperretten. Som det hedder i Christian Vs Danske Lov (1683): "I ægteskabssager dømmes på de fire tamperdage om året".
Årets fire tamperdage varierer efter kirkeårets kalenderen og var i år 2006 den 8. marts, 7. juni, 20. september og 20. december.

Abraham (hebraisk אברהם), hyrden og ejeren af hjorden, er en central figur i det Gamle Testamente, der ser ham som den ældste stamfader til Israels folk. Hans historie bliver fortalt i 1. Mosebog kapitel 12-25, hvor han sammen med sin søn Isak og Jakob hører til patriarkerne, der blev forfædrene til Israels tolv stammer. Det er usikkert, om Abraham faktisk var en historisk person, da der ikke kendes vidnesbyrd om ham andre steder end i Bibelen og i Koranen. [Kilde mangler].
Abraham anses både i den jødisk-bibelske tradition og inden for såvel islam som kristendommen for at være den oprindelige stamfader for Israels folk. Derfor betegnes de alle tre som abrahamitiske religioner."
Stadig tvivl om Schurs skatteregning
Rigmandens hovedselskaber betalte skat svarende til en mellemstor familiebil i 2011.
"Jeg betaler rigeligt i skat."
Sådan sagde rigmanden Fritz Schur i et interview for få uger siden. Det skete i slipstrømmen på udgivelsen af bogen "Kammerherrens nye klæder", der går tæt på erhvervsmanden og hans ganske komplicerede forretningsimperium.
Af bogen fremgår det blandt andet, at Schur "altid er på udkig efter skattebesparelser", og at hans selskaber kun har betalt 7,7 pct. i skat i en periode fra 1995 og frem. Men det afviser Schur selv - uden at han dog vil sætte tal på.
Fritz Schur benytter sig af en ganske kompliceret selskabsopbygning, men ser man udelukkende på de tre hovedselskaber Fritz Schur A/S, Fs 12 ApS og Fs 11 ApS, så afleverede de tre sammenlagt 298.175 kr. i selskabsskat i 2011.
Fritz Schur A/S, der ligesom de øvrige hovedselskaber har en række mindre datterselskaber under sig, blev noteret for en negativ indkomst hos Skat på 7,2 mio. kr. og betalte derfor ikke skat.
Det skal ses i lyset af, at selskabet i sit regnskab for 2011 har registeret en bruttofortjeneste på 3,5 mio. kr., men samtidig blev trukket ned af personaleomkostninger for 8,2 mio. kr. Det gav i sidste ende et resultat før skat på -763.793 kr.


Hvad vil det sige at gå i fisk”
Ja det vil sige mange ting”
Men at få den rigtige fisk”
Helleflynder i små fileter er sjældne som 1000 kr. sedler i børnehaven.
Var i går på Frederikssund sygehus til diverse prøver.
Stor tillid til venligt kompetent personale”
Super”
De har mange kunder”
Føler mig privilegeret at blive serviceret af  så effektivt sundhedssystem”
Personalet de smiler alle og er venlige”
Kunderne ser sure ud, men de er nok bange”
Jeg har prøvet et tisso meter”
Det er noget man kun får lov til når man er over tres”
Meget smart med strimmel”"
4 dage til jul, så har du ikke købt gaven til mig så har du travlt”
Men få Solen til at skinne pigen til at smile”
Pessimisten til at grine”
Optimisten til at le, være sammen de fine bare grine”
Pakker gaver ind lidt til den anden kind”
Så lige lyset” Solen er på i dag så den i går”
"
-o:)-o:)-o:)
Hul i hovedet"