tirsdag den 28. januar 2014

Men nu hvor det er eksakt viden"

 

29. januar 2014 kl. 06:41

29. januar er dag 29 i året, i den gregorianske kalender. Der er 336 dage tilbage af året.





Aftalen med Goldman Sachs.

Lige nu kører de danske skattemyndigheder ca. 15 sager i mod kapitalfonde der ikke betaler skat i Danmark eller har solgt aktier i Danske virksomheder der via diverse transaktioner ikke er blevet beskattet i Danmark ved salg.

Når den Danske stat bruger alle de kræfter på at føre retssager har det naturligvis den årsag, at få al indkomst og avancer beskattet i Danmark.

Der har været nævnt 10 % reglen den betyder at såfremt et selskab ejer mere en 10 % af aktierne i et andet selskab skal der ikke betale udbytteskat. Men det forudsætter at det foregår i et land hvor der er dobbeltbeskatningsaftale med Danmark.

Nu er det bekræftet at den aftale finansministeriet har indgået med Goldman Sachs indeholder en skattely-konstruktion med flere selskaber som Dong aktierne placeres I, Disse selskaber  får adresse hos Ugland House i Cayman Islands og 1209 North Orange Street i Delaware.

Begge adresser er berygtede skattely for hundredtusindvis af firmaer fra hele verden.

Alt dette er kommet frem i de sidste dage og jeg vil helst tro at forligspartierne ikke har kendt til dette da de nikkede til aftalen ultimo 2013.

Men nu hvor det er eksakt viden,

Som er bekræftet af finansminister Bjarne Corydon i går på et samråd i finansudvalget, så må alle tage afstand fra denne aftale.

Enten ved at droppe aftalen helt med Goldman Sachs eller genforhandle denne.

(Som minimum få sikkerhed for betaling af skat i Danmark)



http://www.dr.dk/Nyheder/Politik/2014/01/28/144610.htm



Når jeg har afholdt mig for at kommentere den øvrige aftale er det på grund af at Dong i de seneste år har været drevet meget ringe,

Årsagerne er mange, men virkningen er meget klar, Høj gæld samt en alvorlig trussel om at løbe tør for penge er ingen god cocktail.

Det burde den siddende bestyrelse i Dong have tage hånd om for længe siden.

Men som minimum må ejerene udskifte bestyrelsen hellere i dag end i morgen.



Efter jeg i går på tv så at Pension Danmark havde været med i budprocessen fandt jeg på nettet et notat til pension Danmarks bestyrelse, det var meget interessant læsning se link.



http://finans.tv2.dk/nyheder/article.php/id-73365214:se-hele-dokumentet-fra-pensiondanmark-her.html



Det bekræftede mine tanker om at finansminister Bjarne Corydons evner til at lede bud processer ikke er særlige fremragende.

At man allerede sidste sommer smider en tilbudsgiver ud af processen er direkte amatøragtigt” En grundregel i virksomhedshandel er at man altid beholder flere tilbudsgivere til man er helt i mål.

Herudover er det meget vigtigt at man har de bedste rådgivere der er eksperter i virksomhedshandler” I Danmark findes der kun ganske få der kan håndtere den slags store opgaver”

Desværre havde finansministeriet ikke valgt nogen af dem.



Venstre og konservative må træde i karakter, og udvise dømmekraft og det er bedre at tabe ansigt end at tabe hovedet.

Det er min vurdering at hvis aftalen med Dong/Goldman Sachs bliver godkendt i finansudvalget på torsdag vil rigtig mange vælgere skifte parti. Du ønskes en god solrig dag.-o:)-o:)-o:)
 
Det burde den siddende bestyrelse i Dong have tage hånd om for længe siden.
Det burde den siddende bestyrelse i Dong have tage hånd om for længe siden.