onsdag den 2. oktober 2013

3. oktober er dag 276 i året. Dejligt at Berlusconi er sat skakmat"

 

3. oktober 2013 kl. 06:43

3. oktober er dag 276 i året i den gregorianske kalender (dag 277 i skudår). Der er 89 dage tilbage af året.

Mettes dag, formentlig efter den fromme Mechtild af Magdeburg, som døde i slutningen af 1200-tallet.





1972 - Dagen efter at Danmark har stem "Ja" til EF meddeler statsminister Jens Otto Krag ganske overraskende, at han træder tilbage fra dansk politik, og overdrager statsministerposten til Anker Jørgensen.



1990 - Tyskland genforenes kl. 0.00 natten mellem den 2. og 3. oktober, og DDR ophører med at eksistere som nation.



2006 - 100.000 mennesker demonstrerer landet over for bl.a. flere penge til kommunal velfærd samt langsigtede investeringer i uddannelsessystemet under parolen Velfærd til Alle.



Velfærd til Alle-initiativet, initiativ bestående af store dele af den danske fagbevægelse og elev- og studenterbevægelse. Kæmpede for reel velfærd til alle danskere i efteråret 2006 i forbindelse med forhandlingerne om finansloven 2007. En del af de folkelige velfærdsprotester der kom til udtryk igennem hele 2006 – bl.a. også igennem initiativer som velfærdsmissionen og 17. maj-initiativet.

Talsmand for initiativet var DGS' formand Rosa Lund.

Initiativtagere: PLS, EEO og DGS.





På det tidspunkt var der stort pres på for at få daværende regering til at bruge flere penge. Men det er da heldigvis glemt i dag”



ITALIEN: Tidligere premierminister Silvio Berlusconi sikrede med en kovending onsdag den italienske regering fortsat liv, da hans parti besluttede at stemme for tillidsvotum til premierminister Enrico Letta.

Afstemningen resulterede ifølge avisen La Repubblica i 255 ja-stemmer og 70 nej-stemmer.

Dermed er en regeringskrise i Italien foreløbig drevet over, mens Berlusconi står tilbage som en ydmyget mand efter at have truet regeringen, som hans parti selv er den del af, skriver AFP.

Der er tale om en gedigen kovending fra Berlusconis side. For et par dage siden beordrede han sit partis fem ministre til at forlade regeringen, men partilederens diktat skabte så stærk uenighed i partiet, at det reelt var truet af sprængning, og onsdag inden afstemningen meddelte Berlusconi, at han har sadlet om:

»Vi har besluttet at stemme for en tillidserklæring, men ikke uden interne diskussioner,«



Dejligt at Berlusconi er sat skakmat”

Det er på tide at det show slutter”

Du ønskes en dejlig solrig dag.-o:)-o:)-o:)
truet af sprængning, og onsdag inden afstemningen meddelte Berlusconi, at han har sadlet om:
 


»Vi har besluttet at stemme for en tillidserklæring, men ikke uden interne diskussioner,« 



 
 


Dejligt at Berlusconi er sat skakmat”
 


Det er på tide at det show slutter”
truet af sprængning, og onsdag inden afstemningen meddelte Berlusconi, at han har sadlet om: »Vi har besluttet at stemme for en tillidserklæring, men ikke uden interne diskussioner,« Dejligt at Berlusconi er sat skakmat” Det er på tide at det show slutter”