mandag den 12. december 2022

Generel opbakning til Ellemann..

 

DIREKTE

20.57 Daniel Tidemann

Generel opbakning til Ellemann

Det ekstraordinære, digitale møde i Venstre har snart været i gang i en time.

 

Det har budt på en række kritiske spørgsmål om Venstres kovending på spørgsmålet om en advokatvurdering af Mette Frederiksens rolle i minksagen samt beslutningen om at gå efter et regeringssamarbejde med Socialdemokratiet.

 

Men på et generelt niveau er der opbakning til Jakob Ellemann-Jensens linje, oplyser en mødedeltager over for Berlingske.

20.52 Daniel Tidemann

Radikale skal til forhandlinger mandag aften

Senere i aften skal Radikale Venstre til regeringsforhandlinger på Marienborg, bekræfter partiet over for TV2.

 

Partiet har ikke været til forhandlinger med Socialdemokratiet i løbet af dagen i modsætning til Venstre og Moderaterne.

20.33 Daniel Tidemann

SV-samarbejde og advokatvurdering er i højsædet på Venstre-møde

Det måske nært forestående SV-samarbejde samt Venstres udmelding, hvor man har fjernet kravet om en advokatvurdering af Mette Frederiksens rolle i minksagen, er et gennemgående tema på mødet, fortæller en mødedeltager til Berlingske.

 

Der bliver både spurgt ind til erstatning til minkavlerne, men også om hvorfor Venstre ikke har meldt deres holdning ud noget før om advokatvurderingen.

 

»Det er ikke en del af mandatet, vi gav dig på landsmødet,« siger et medlem til Jakob Ellemann-Jensen ifølge Berlingskes oplysninger om partiets nylige holdningsskifte på blandt andet spørgsmålet om en advokatvurdering af Mette Frederiksen.

 

Flere udtrykker også bekymringer om faldende medlemstal og udmeldinger af partiet.

20.25 Daniel Tidemann

Over 200 Venstre-medlemmer er med til online-møde

Det ekstraordinære hovedbestyrelsesmøde i Venstre har nu været i gang i 25 minutter, hvor cirka 210 medlemmer er mødt ind på Teams, oplyser en mødedeltager anonymt til Berlingske.

 

Mødet begyndte med, at partiformand Jakob Ellemann-Jensen gjorde status på regeringsforhandlingerne, hvor man nu drøfter konkrete emner, inden medlemmerne fik ordet.

 

Der bliver spurgt specifikt ind til, hvad der er på forhandlingsbordet. Blandt andet bliver der spurgt ind til regionerne, spørgsmålet om mink, skattelettelser i top og bund og reform af den offentlige sektor samt meget mere.

 

Mødet har ikke nogen bagkant. Det er slut, når der ikke er flere spørgsmål, fortæller mødedeltageren, hvis identitet Berlingske er bekendt med.

Bedste  hilsen.

Leif Tullberg