mandag den 21. marts 2016

De største træer bliver først målt når de er fældet

.
21. marts er dag 81 i året.
Der er 285 dage tilbage af året.
De største træer bliver først målt når de er fældet, når man ser Anker Jørgensens eftermæle bliver man imponeret,men det er ikke sådan jeg husker ham, men jeg har fundet nogle citater fra ham.
.
”Genierne skal nok klare sig. Uddannelse i bredden er det, der er med til at sikre, at vi har demokrati. Hvis man svigter den side af sagen, og alle bliver eksperter, så er det sket med demokratiet«.
”Fagbevægelsen er blevet lammefrom. Man kan dårligt se den mere. I og for sig har jeg ikke noget imod, at den er moderat. Men den skal ikke være så moderat, at den er usynlig. I min tid som statsminister overspillede den engang imellem sin rolle. Nu synes jeg den underspiller”.
»Jeg har lyst til at skrige det ud: Hold for helvede op med at klage over skatten og vær forstående overfor, at opgaven med de syge gamle skal have første prioritet«.
»Jeg synes, Nyrup er god nok - selv om det ikke er en særlig begejstret udtalelse«.
»Der er nok risiko for at blive lidt forstenet med alderen«
»Nu er vi to gange blevet væltet af de radikale, og så må den flok lusepustere og slingrefise tvinges til at tage konsekvensen og bekende kulør over for de borgerlige«
»Der er ingen mening med en fagbevægelse og et socialdemokrati, hvis ikke det har til formål at ændre samfundet i retning af mere demokrati på alle områder, hvilket reelt vil sige socialisme«
»Det er givet, at organisationerne i fremtiden i højere grad bliver serviceorganisationer med brede opgaver end lige netop den at skaffe højere løn og sociale fremskridt«
»Glistrup er ”in”. Han taler et sprog, som folk forstår. Han peger på ting, der er utilfredshed med og forstørrer dem op. Glistrup er farlig«
»Hans person er mig ligegyldig, og hans såkaldte program er bare et demagogisk svindelnummer. Men virkningerne af begge dele er jeg da nødt til at tage alvorligt« (om Mogens Glistrup)
»En mindre overproduktion af akademikere er dog foreløbig ikke katastrofal for mig at se. Herre Jemini, der har jo været overproduktion af arbejdsmænd i mange år, uden at det har vakt opsigt«.
»Det er afgjort min erfaring, at en regering ikke skal slå større brød op, end Folketinget kan bage. De gamle har ret. Politik er det muliges kunst. Men der er også meget om, at politik tillige er kunsten at gøre det umulige muligt”
.
Du ønskes en super mandag i denne korte uge.
Ingen kommentarer:

Send en kommentar